Interaktivni dodatki:






Datum: 6. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je kombinacija zelenega čaja in pomaranče tako zdrava?

Sedaj je čas, ko pijemo veliko čaja, a z majhnim dodatkom lahko naredimo vsestransko koristen napitek

Zeleni čaj pomešan s pomarančami močno vpliva na vaše zdravje. Krepi namreč imunski sistem, zmanjšuje apetit, pospešuje metabolizem, pospešuje izgorevanje maščob, čisti telo in še uravnava sladkor v krvi. Raziskave namreč kažejo, da je hitrost delovanja črevesja za 12 odstotkov višja, če popijete ta napitek pred obrokom.

Kombinacija zelenega čaja in pomaranč se najbolje izkaže kot pripomoček za hujšanje. Tako hitro, enostavno in okusno ne boste shujšali pri nobeni dieti. Če boste popili 2 do 3 skodelice tega čaja na dan in pri tem na dan pojedli 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je optimalno, boste v enem tednu shujšali za dva do tri kilograme. Lahko tudi več.

Seveda to velja le, če poznate skrivnost priprave tega napitka.

Sestavine:

  • 1 liter vode
  • 5 žlic (ali vrečk) zelenega čaja
  • 2 do 3 pomaranče
Priprava:

Vodo zavrite, odstavite in vanjo dajte čaj. Filter vrečke niso zmeraj najboljše, kar smo pred časom že pisali v prispevku Šokantna odkritja o čajih, ki vsebujejo pesticide. Namesto filter vrečk raje kupujte čaj po žlicah, da vidite iz česa je sestavljen in kakšna je kvaliteta cvetov. Domači čaji so zato veliko bolj aromatični in tudi zdravilni.

Zeleni čaj pustite v vroči vodi največ 3 minute, potem čaj precedite, ali pa odstranite filter vrečke. Če imate zelišča predolgo v vodi, potem čaj pogreni.

Počakajte, da se čaj ohladi na sobno temperaturo (vsaj 15 minut).

Tik preden pomaranče zmešate s čajem, iz pomaranč naredite naravni sok. Veliko bolj zdravo je, če naredite smoothie samo iz pomaranč in šele potem, ko dobite gladko tekočo zmes, zmešate s čajem, ste na pol poti.

Drug del čarovnije se bo zgodil ponoči. Čaj s pomarančami pustite čez noč v hladilniku, pijte pa ga naslednji dan pred obroki.

Ob tem naj poudarimo še to, da so napisane količine namenjene dvema osebam. Če pripravljate čaj samo zase, uporabite pol gornjih sestavin.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani