Sestavine:
- pol manjše glave cvetače
- korenček
- por
- mlada čebula
- nekaj češnjevih paradižnikov
- strok česna
- sol
- poper
- muškatni orešček
- velika žlica kisle smetane
- olivno olje in maslo
Priprava:
Na treh žlicah olja in žlici masla popražimo na kolobarje narezano mlado čebulo, nekaj kolobarjev pora in strt česen. Dodamo cvetačo narezano na rezine, zalijemo z vročo vodo, da je jed pokrita, in kuhamo 20 minut.
Odstranimo nekaj večjih kosev cvetače, preostanek zlijemo v primerno posodo, dodamo sol, poper malo naribanega muškatnega oreščka in kislo smetano. S paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo primerno gostoto.
Na maslu popečemo češnjev paradižnik in na kocke narezan korenček.
Preden postrežemo dodamo pečena rebrca, češnjev paradižnik, korenček in cvetačo, ki smo jo odstranili pred miksanjem. Rebrca lahko kupite že pečena in si s tem prihranite čas.
Jed je LCHF in ne vsebuje glutena.