Interaktivni dodatki:






Datum: 13. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

10 + 1 nutricističnih nasvetov samo za bogate

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, ki so jih zasebni nutricisti svetovali svojim bogatim strankam, ki so se v najrazličnejših intervjujih zagovorile ...

V ZDA si veliko bogatašev privošči svoje zasebne nutriciste, ki jim svetujejo glede hrane. Seveda ima vsak nutricist kak svoj trik, ki ga loči od konkurence, klepetavi zvezdniki pa z veseljem razkrijejo svoje prehranske navade. Čeprav se zdi, da vsak tak posamezen trik ni veliko vreden, pa dobimo povsem drugačno sliko, ko jih zberemo v celoto. Verjemite, splača se jih upoštevati ...

1. Vstran z jajci za zajtrk
Naše telo zjutraj težko prebavi jajčni beljak, posledica tega pa je, da zaradi tega pa je, da se pojavi potreba po sladkem. Omlete in jajca vseh vrst raje prestavite v čas kosila.

2. Dneva ne začnite s kavo, pač pa s kozarcem limonade
Limona je dobra za zdravje jeter, ima veliko koristnih encimov, vitamina C, vroča voda pa sprošča debelo črevo in spodbuja prebavo. Torej: zjutraj si v kozarec vroče vode stisnite pol limone.

3. Dajte prednost zelenjavnim smutijem
Zelenjavni smutiji imajo malo energije, telesu pa dajejo veliko energije. Sadni smutiji so zelo podobni sadnim sokovom ter močno redijo in napihujejo. Čeprav so jagode, borovnice, banane in drugo sadje zelo koristne za zdravje, pa si jih raje privoščite ob popoldanski malici in ne za zajtrk.

4. pazite, koliko beljakovin pojeste
Beljakovine so sicer zelo pomembne za naše telo, vendar obremenjujejo jetra in povzročajo veliko drugih bolezni. Pazite, da ne pojeste preveč beljakovin, ker se tudi od tega lahko redite. K temu moramo dodati, da točnega podatke, koliko beljakovin je priporočljivo, ne boste našli, ker je to odvisno, koga vprašate. Fitnes trenerji vam bodo svetovali, da potrebujete od 0,8 do 4 grame beljakovin na kilogram teže, bolj asketski nutricisti pa priporočajo največ 20 do 30 gramov beljakovin na obrok. Če imate sedeče delo in se malo gibljete, pa vam zdravniki priporočajo 20 gramov ob vsakem obroku + 30 do 40 gramov po vsakem fizičnem naporu kamor sodi tudi sprehod daljši od 15 minut.

5. Vsak teden spremenite razgibalne vaje
Ponavljanje vaj ni nič slabega. Če se želite znebiti prevelikega trebuha, potem delajte trebušne vaje vsaj 15 minut in to 3- do 4-krat na dan, vendar ne več kot 10 dni. Mišice se namreč v tem času prilagodijo temu ritmu, zato učinki niso več tako opazni. Sprememba vaj in drugačen ritem rekreacije je takrat nujen. Britney Spears, ki je prva spregovorila o tem spremembah, pravi, da se po vajah za vitko linijo, vedno znova vrne na tekalno stezo, ki je dobra za srce in ožilje, pa tudi kondicijo.

6. Jutranja telovadba boljša od večerne
Ljudje, ki zjutraj telovadijo, to počno za zdravje in lepoto, ljudje, ki telovadijo zvečer, pa si samo odkupujejo odpustke za vse grehe, ki so jih storili čez dan. Christina Aguilera je namreč prepričana, da moramo zvečer telo razbremeniti in sprostiti, da se lahko v miru regenerira in prebavi vso zaužito hrano. Seveda je pomembno, da 3 ure pred spanjem ne jeste.

7. pozabite na športne in energijske pijače ter proteinske tablice
V vseh teh prehranskih dodatkih je veliko sladkorja, natrija, celo kofeina in predvsem ojačevalcev okusa, pa še kakovost uporabljenih sestavin je vedno vprašljiva. Ne jejte industrijsko pridelane hrane.

8. Načrtujte obroke
Veliko denarja, časa in truda boste prihranili, če boste načrtovali svoje obroke za cel teden vnaprej. Predvsem bodite pozorni, da ne mešate škrobne in beljakovinske dneve, lahko pa si tudi planirate dan za prekrške (sladkarije, alkohol, ocvrta hrana). Seveda mora temu slediti očiščevalni dan ... Tudi dnevne obveznosti boste lažje planirali.

9. Jejte več vlaknin
Vlaknine upočasnijo absorpcijo sladkorja, na dan pa je priporočljivo pojesti 25 gramov vlaknin za ženske in 38 gramov za moške. Aishwarya Rai je s to metodo uspela v zelo kratkem času shujšati za 25 kilogramov, ob tem pa je črtala meso (in povečala količino rib) in začela je jeste močno začinjeno hrano (predvsem tiste začimbe, ki topijo maščobe).

10. Ne vsajajte iz postelja
Vstajanje naj bo obred. Lezite na hrbet. Vdihnite in trebuh močno potegnite noter. Dih zadržite 5 do 10 sekund, nato počasi izdihnite. To vajo ponovite 15-krat. S tem boste prebudili prebavo in okrepili trebušne mišice.

Bonus: ne jejte hrane z manj maščobe
Po prvem filmu Dnevnik Bridget Jones se je Renee Zellweger močno zredila. Prešla je na Atkinsonovo dieto, omejila uživanje ogljikovih hidratov in bila bolj pozorna do beljakovin in vlaknin. A glavna razlika je bila, da Zellwegerjeva ni uživala izdelkov z manj maščobami in tudi manj sladkorja. Pravzaprav ni jedla stvari, ki jim karkoli manjka, ker takšne jedi (in skrivnostne nadomestke) telo žeje absorbira in prebavi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani