Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti

Pice so obložene večinoma s samimi zdravimi stvarmi. Zakaj so se potem znašle na seznamu škodljive prehrane?


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Problem pri picah ni v nadevu, čeprav bi tudi o tem lahko kaj napisali, pač pa v testu, zlasti v moki. Ko se testo prepoji s pregretimi maščobami (še posebej, če niso kakovostne), postane težko prebavljivo in celo rakotvorno. Zato vam nič ne pomaga še tako zdrav nadev. Da bi pico res naredili zdravo, morate spremeniti testo (nekaj namigov najdete v prispevku Je res nemogoče narediti zdravo pico, recept za pico brez glutena, torej brez moke, pa najdete v prispevku Pica brez glutena).

Testo pa lahko naredite tudi drugače - moko zamenjajte z bučkami. Potrebujete 2 jajca, 3 bučke srednje velikosti, skodelica naribanega sira (lahko je tudi parmezan). Bučke naribajte, dodajte jajce in sir in iz tega oblikujte podlago za pico. Dajte jo za 8 minut v pečico, ki ste o ogreli na 300 stopinj Celzija in šele nato dodajte nadev. Tako boste dobili zelo hrustljavo testo, pica pa bo okusnejša.
vkj
Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti


Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti


Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti


Kaj je pri picah tako nevarnega in kako se tega znebiti




Bučkino testo
Pica brez glutena
Rakotvorno testo
Testo za pico
Zdrava pica






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor