Interaktivni dodatki:


Datum: 21. MAJ 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

5 bolezni, ki se vidijo na obrazu

Znamo brati signale, ki jih telo najprej pokaže na obrazu, bolezen pa izbruhne kasneje. Če znate brati spodnje signale, lahko prenekatero bolezen celo preprečite ...

1. Težke veke
Če se vam zjutraj poosto dogaja, da težko držite oprte oči, so lahko to simptomi možganskega raka, tudi pljučnega raka. Spremljevalni simptomi so še bolečine v ramenih in mravljinčenje v rokah. Seveda pa težke veke tudi pomenijo, da potrebujete več spanca in ni nobene bolezni za tem.

2. Krvave oči
Krvave oči imajo običajno tisti, ki imajo visok krvni pritisk, ali so alergični na senen nahod. Redkeje je lahko to tudi znak vnetja šarenice, ali pa začetek artritisa. Seveda pa v spomladanskih mesecih dobijo rdeče oči tudi vsi tisti, ki so alergični na cvetni prah.

3. Trepetanje očesa
Miokrimija, ali mišični krči se večinoma pojavijo na spodnjih vekah, pomeni pa pomanjkanje vitamina B. Takšni krči pa ne napadajo samo vek, pač pa se lahko polastijo tudi notranjih organov. Zdravilo za to je vitamin B.


4. Pordelost kože
Nenadna rdečica, celo popokane žilice na obrazu kažejo na težave s srcem, menopavzo, upad imunskega sistema. Če k temu dodamo še bolečine v sklepih in kronično utrujenost, ali pa več izpuščajev na licu, je to zaradi pomanjkanja kisika v krvi.

5. Srbenje
Če vas pogosto srbi po obrazu, potem je lahko več razlogov. Najpogostejša je alergija na antibiotike, ali kakšna druga zdravila, lahko pa se za tem skriva bronhitis, astma, zlatenica ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
obraz
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani