Interaktivni dodatki:


(Diettipsandfitness.com)Datum: 20. JUN 24 - DOBRO JE VEDETI

Dieta brez diete in 2 kg manj na teden

Skrbno razmislite o svojih prehranskih navadah, vnesite nekaj malenkostnih sprememb in hujšali boste počasi in zdravo.

Da bi shujšali, se vam ni treba strogo držati jedilnika. Pozitivne rezultate prinesejo že drobne spremembe v prehranjevanju, rezultati pa bodo vidni že po prvem tednu.

Pred vsako dieto se morate zavedati, da morate jesti dovolj maščob, beljakovin, vitaminov in mineralov. Samo dovolj raznolika hrana je tudi zdrava. Nikar ne hujšajte na račun zdravja.

Sadje
Sveže sadje je boljše od kuhane in zamrznjene, najboljša izbira pa so jabolka ali jagode, izogibajte pa se takim z veliko sladkorja, kot so hruške ali banane.

Zelenjava
Jejte čim več zelenjave, ker vas pri njej ni treba skrbeti, da bi se zredili. Če je le mogoče, jejte čim več zelene zelenjave.

Škrob
Imejte samo eno porcijo škroba na dan. Če je le mogoče, naj bo to zajtrk ali kosilo. Poleg tega dajte običajno porcijo na pol: pol krompirja ali pol skodelice polnomastnih žitnih zrn.

Proteini
Nutricisti priporočajo, da ima vsak obrok vsaj 80 do 100 gramov beljakovin. Jejte jajčni beljak, piščančje meso, ribe, pusto svinjsko meso ali stročnice. Vse to so živila po katerih boste več ur siti.

Mlečni izdelki
Vsak dan popijte vsaj 2 skodelici kravjega ali sojinega mleka. Poleg tega lahko popijete tudi 2 skodelici jogurta ali kislega mleka. Pri mlečnih izdelkih pazite, da ne pretiravate z mlekom.

Zdrave maščobe
Zdrave maščobe so tiste, ki jih najdemo v avokadu, olivnem olju, oreščkih (bučna semena, lanena semena, chia semena). Zdrave so tudi mastne ribe (tuna, losos, sardine, slanik, postrv, skuša so bogat vir nenasičenih maščobnih kislin). Zdrave maščobe najdemo še v sojinem in mandljevem mleku, tofuju ter maslu iz oreščkov (arašidovo, mandljevo, orehovo ali makadamijino maslo).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hujšanje
 
maščobe
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani