Rubrika:
Recepti
Špinačna polnočna pita
Malo je jedi, ki bi jih lahko jedli ponoči brez strahu, da bi se zredili. Zato je špinačna pita s skuto dobila ime polnočna pita
Älanek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- špinača
- pol kg skute
- sir in parmezan
- dve jajci
- začimbe
Priprava:
Količino posameznih sestavin lahko prilagajate glede na število lačnih ust, pa tudi razmerja med količino skute in špinače lahko prilagodite svojemu okusu.
Špinačo dajte za 5 minut v vročo (ne vrelo!) vodo, da se zmehča. Odcedite jo in jo na deski nasekljajte z nožem. Jajci stepite, vmešajte skuto in ohlajeno nasekljano špinačo, solite, poprajte in dodajte ščepec muškatnega oreščka. Maso vlijete v predhodno z maslom premazan pekač, na debelo potresete z nastrganim sirom in parmezanom, ki daje piti obliko, trdnost in hrustljavo skorjo. Tako pripravljen pekač, dajte za 30 minut v pečico in pecite pri 200 stopinjah.
Špinačna polnočna pita nima glutena.
Erika Volk
Brezglutenska pita
Polnočna pita
Recept za špinačno pito
Špinačna pita recept
Špinačna skutna pita