Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Polpeti iz bučk
Rubrika:

Recepti

Polpeti iz bučk

Kako porabiti bučke, ki nam jih v teh dneh dobre sosede pridno nosijo iz svojih vrtov


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- dve srednje veliki bučki
- dve jajci
- 200 gramov nepasirane skute
- žlica psiliuma
- kumino
- sol
- poper
- olje za cvrtje (razen, če na boste pekli v pečici)
- sezam za posipanje

Priprava:
Bučke naribajte, posolite in pustite stati, da spustijo tekočino (približno pol ure). Dobro jih ožemite med dlanmi. Stepite jajca, dodajte skuto, ožete bučke, psilium, kumino, solite in poprajte ter dobro premešajte. Jed pustite počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo. Na pekač, obložen s papirjem za peko z žlico naredite kupčke v velikosti polpetov. Posipajte jih s sezamom. Pečico ogrejte na 200 stopinj in jih pecite pol ure.



Nasvet: jed lahko pripravite tudi tako, da z rokami oblikujete polpete, jih povaljate v sezamu in spečete na ne prevročem olivnem olju. Pecite počasi, da se sezam ne zažge. Približno petnajst minut na vsaki strani.

Jed ne vsebuje glutena in z dobro zeljno solato, ki smo jo izdatno zabelili z olivnim oljem je tudi LCHF.
Bis
Polpeti iz bučk




Bučkini polpeti
Bučkini polpeti brez glutena
LCHF bučkini polpeti
Recept za bučkine polpete
Zdravi bučkini polpeti






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljŔi kondiciji (oglejte si zadnjo Ŕtevilko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Zažgan toast in rak
Dobro je vedeti
Zažgan toast in rak
Riž in sladkorna bolezen
Dobro je vedeti
Riž in sladkorna bolezen
So trije obroki dnevno res največja zabloda današnjega časa?
Dobro je vedeti
So trije obroki dnevno res največja zabloda današnjega časa?
Čista kri je predpogoj za trdno zdravje
Zdravje, lepota
Čista kri je predpogoj za trdno zdravje
Kako lahko krofi vpijejo manj maščobe?
Dobro je vedeti
Kako lahko krofi vpijejo manj maščobe?
Ste kdaj pomislili, da so zamrznjene stvari bolj zdrave od svežih?
Dobro je vedeti
Ste kdaj pomislili, da so zamrznjene stvari bolj zdrave od svežih?
Napitek, ki nevtralizira slab zadah in neprijeten vonj znoja, nog
Zdravje, lepota
Napitek, ki nevtralizira slab zadah in neprijeten vonj znoja, nog
Kalorije, hormoni in navade: kaj vpliva na rezultate hujšanja?
Dobro je vedeti
Kalorije, hormoni in navade: kaj vpliva na rezultate hujšanja?
Bučni proteini - zdrave beljakovine
Dobro je vedeti
Bučni proteini - zdrave beljakovine
Ali slaba embalaža ogroža varnost hrane?
Dobro je vedeti
Ali slaba embalaža ogroža varnost hrane?
Deli dneva, ko so napadi lakote najhujši
Dobro je vedeti
Deli dneva, ko so napadi lakote najhujši
Vulkan energije in zdravja: špinača s korenčkom
Zdravje, lepota
Vulkan energije in zdravja: špinača s korenčkom
Zakaj so beljakovine ključ do zdravja in energije
Dobro je vedeti
Zakaj so beljakovine ključ do zdravja in energije
Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi
Zdravje, lepota
Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi
Bananina lupina na čelu proti migreni
Dobro je vedeti
Bananina lupina na čelu proti migreni
živila, ki pozitivno vplivajo na zdravje
Dobro je vedeti
živila, ki pozitivno vplivajo na zdravje
Če jeste to, potem pozabite na bele zobe
Dobro je vedeti
Če jeste to, potem pozabite na bele zobe
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Prednosti uživanja sezonskega sadja in zelenjave
Dobro je vedeti
Prednosti uživanja sezonskega sadja in zelenjave
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Požirek proti raku




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor