Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Palačinke na mafini način
Rubrika:

Recepti

Palačinke na mafini način

Ko nekaj pripravimo iz mase za palačinke, so to še zmeraj dobre slastne palačinke, samo oblika in način priprave sta drugačna.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine (za deset mafinov):
- 120 g moke
- 250 g mleka
- 2 jajca
- 2 žlici stopljenega masla
- sol

Priprava:
Iz sestavin zmešamo maso za palačinke. Najprej stepemo jajca, dodamo mleko, moko in na koncu ohlajeno stopljeno maslo. Z zajemalko vlijemo maso v pekač za mafine. Napolnimo jih pol centimetra do roba. Pekač damo v pečico ogreto na 200 stopinj za 20 minut.



Ko jih vzamemo iz pečice, mafini malo upadejo. Ostanejo pa vdolbinice, ki jih lahko napolnimo z raznimi nadevi. Če jih postrežete vroče, predlagamo razne marmelade in džeme, okrasite pa jih s tolčeno sladko smetano. Če postrezete ohlajene, pa jih napolnite s sadjem, vanilijevo kremo ... Lahko pa naredite slane mafine s francosko solato, zelenjavo, kislo smetano, šunko in sirom...

Nasvet za slani nadev:
- tuna v oljčnem olju
- tri majhne kisle kumarice
- nekaj kaper
- mlada čebula
- žlica majoneze
- pol žličke limoninega soka

Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Tudi zeleni del. Kumarico prav tako narežemo na kolobarje, kapre pa na grobo nasekljamo. Sestavine v skledi rahlo pomešamo, da ostane tuna čim bolj v kosih.

Z nadevom napolnimo mafine, okrasimo pa jih z majonezo in listom zelene solate ali celo kislo kumarico. Tudi kakšna oliva se poda zraven.
Bis
Palačinke na mafini način


Palačinke na mafini način


Palačinke na mafini način




Mafini s tuno in kislimi kumaricami
Palačinke na mafini način
Priprava mase za palačinke
Recept za mafine s slanim nadevom
Slastni in enostavni mafini






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Zimska juha iz korenja in česna
Zdravje, lepota
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravilen ingver z žlico
Dobro je vedeti
Zdravilen ingver z žlico
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Zanimivosti
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Dobro je vedeti
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Očistite jetra in kri v treh dneh
Zdravje, lepota
Očistite jetra in kri v treh dneh
Eno najboljših zdravil za srce
Zdravje, lepota
Eno najboljših zdravil za srce
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Dobro je vedeti
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor