Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ovsena kaša skupaj z lanenimi semeni je pravi balzam za prebavo. Dobra stvar tega recepta je, da ga lahko pripravite tri dni vnaprej.
Sestavine:- 4 skodelice vode
- 1 skodelica ovsa
- 1 jabolko
- 2 žlici lanenih semen
- 1 žlička cimeta
- 2 žlici javorjevega sirupa
Priprava:Vodo najprej zavrite, nato dodajte oves, lanena semena, jabolko (olupite ga in narežite na čim manjše kocke), cimet in javorjev sirup. Pustite vreti dve minuti. Občasno premešajte.
Posodo odstavite, lahko primešate še malo vanilije, za bolj poln okus lahko dodate ščepec soli. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati čez noč.
Naslednje jutro pripravljeno mešanico na srednje močnem ognju segrejte, ko postrežete, pa lahko dodate še malo cimeta in javorjevega sirupa.
Dober tek.