Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Za ljubitelje žara in morskih jedi
Rubrika:

Recepti

Za ljubitelje žara in morskih jedi

Preprost recept za rakove repke zavite v pršut lahko uporabite tudi za popestritev koktajlov


Članek je bil ustvarjen leta 2016, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Okus rakovih repkov je kombinacija morske in klasične žar hrane, pri čemer so repki nežni in mehki, pršut pa rahlo hrustljav in kompakten. Če ste ljubitelj škampov in pršuta, potem je to idealna kombinacija, ki pa vam bo s pripravo vzela veliko časa ... Vendar se splača.

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Med tem rakove repke olupite, pršut pa narežite na trakove. Nato repke ovijte s pršutom, začinite in zložite na pladenj. Pecite 8 do 10 minut oziroma tako dolgo dokler so repki rožnate barve. Ko repki postanejo neprozorni, pršut pa nekoliko hrustljav, je to znak, da so pečeni.

Postrezite še tople, namakate pa jih lahko v česnovo omako, ki jo pripravite tako, da zmešate maslo, česen in začimbe (vsaj sol in poper). Pojejte še toplo.

Še to ... Ko pečete repke bodite zelo pozorni, saj se lahko že po 10 sekundah, če prehitro, ali prepozno odstranite ponev, nežni in sočni škampi spremenijo v morsko spako z okusom žvečilnega gumija.

Na splošno pa velja, da so škampi pečeni, ko dobijo obliko črke C, če pa iz njih lahko tvorite črko O, pa pomeni, da so taki raki preveč pečeni.
vkj
Za ljubitelje žara in morskih jedi


Za ljubitelje žara in morskih jedi




Morske jedi
Okus rakovih repkov
Pečenje rakovih repkov
Pršut in škampi
Recept za rakove repke












živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Dobro je vedeti
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Dobro je vedeti
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor