Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ker se avokado lepo dopolnjuje s kislim in slanim in je vir dobrih maščob, lahko iz njega pripravimo dober preliv za solato.
Sestavine:
Za preliv za en krožnik- polovica avokada
- sok pol limone
- 2 žlici tekočega jogurta
- ščepec kajenskega popra
- strok česna
- žlica ali dve olivnega olja
Sestavine damo v primerno posodo in zmiksamo, da postane preliv kremast.
Za solatni krožnikSestavine- nekaj listov zelene solate
- pest kuhanega stročjega fižola
- nekaj rezin paradižnika
- nekaj rezin rdeče redkvice in korenčka
- nasekljano trdo kuhano jajce
- nekaj rezin pršuta
- rezine avokada
- pest sojinih kalčkov
- sezam za posipanje
PripravaNa krožnik razporedimo cele solatne liste. Nanje položimo zelenjavo, v pršut zavite rezine avokada, potresemo z nasekljanim jajcem in okrasimo s koščki lubenice. Po vrhu potresemo sezam.
Preliv postrežemo v kozarčku in z njim prelijemo solatni krožnik ali pa vanj namakamo zelenjavo.
Jed je brez glutena in pripravljena po LCHF.