Članek je bil ustvarjen leta 2017, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Količine prilagodite glede na to, kaj imate raje. En večji krompir na osebo in poljubno količino ohrovta. Več ohrovta pomeni izrazitejši okus in tudi več zdravja.
Sestavine:- 2 večja krompirja
- manjša glavica mladega ohrovta
- 3 stroke česna
- 20 g masla
- žlica kisle smetane
- ščepec kumine
- sol in poper
Priprava:Krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo ga v slani vodi 15 minut.
Dodamo na trakove narezan ohrovt, olupljene in na pol prerezane stroke česna ter kumino. Kuhamo še 10 minut. Odlijemo tekočino, dodamo maslo in kislo smetano ter dobro pretlačimo in premešamo z metlico za stepanje.