Ocvrti čebulni obročki so podobni izjemnim obloženim sendvičem, presenetili pa vas bodo z mamljivim okusom. Njihova glavna prednost je, da so takšni obročki enostavni za pripravo in zelo sitostni.
Najprej čebulo olupite in narežite na široke kolobarje. Debeli naj bodo približno 1 centimeter, lahko pa tudi manj.
Sir narežite na tanke trakove in jih obložite v čebulne obročke, kot vidite na sliki. S sirno oblogo vam ni treba varčevati.
Tako pripravljen čebulni obroč napolnjen s sirom po obeh straneh povaljajte v moki.
Nato obroček potopite še v stepeno jajce.
To pa ni vse ... V vrečko dajte nekaj vašega najljubšega čipsa in ga zmeljite na drobne koščke. To lahko naredite z rokami, lahko z valjarjem nekajkrat zapeljete čez čips ... Bistveno je, da dobite grobim drobtinam podoben čips v katerih povaljate obročke.
Tako pripravljene obročke zložite na pekač in jih pecite 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Upoštevajte, da je čas peke odvisen od čebule in lahko traja tudi pol ure.
Upoštevajte še to, da te jedi ni potrebno dodatno soliti, ker je slan že čips, pa tudi sir.