Interaktivni dodatki:






Datum: 25. MAR 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Je res nemogoče narediti zdravo pico?

Za pice velja, da sodijo med prepovedana živila, ki redijo, mašijo žile, povišujejo sladkor ... A kljub vsemu vam ponujamo nekaj nasvetov, kako narediti zdravo pico.

Pica, sladka gazirana pijača in ocvrt krompirček so v ZDA najpogostejša hitra hrana. Tudi v Evropi ni kaj bolje, s to razliko, da pri nas pojemo še veliko takšnih in drugačnih klobas. Na žalost mnogih vsa ta hrana redi in obremenjuje prebavo, pa je zato ne bi smeli prevečkrat uživati. Namesto tega si raje sami doma naredite zdravo pico in ne boste imeli slabe vesti.

Izdelava zdrave pice se začne pri moki. Testa ne naredite iz bele moke, ki je škodljiva, pač pa uporabite polnozrnato moko. Na splošno poskusite čim večkrat uporabiti polnozrnato moko, ker boste po njej dlje časa siti, pa tudi boljša je za prebavo.

Naslednja stvar je paradižnik, ki ima v sebi ogromno antioksidantov. Paradižnik je že skoraj čudežno zdravilo proti raku, poleg tega pa pomaga pri regeneraciji celic. Pogosto boste slišali, da paradižnik zdravi in pomlajuje. Na pico vsekakor naložite čim več paradižnika. Vaši lasje in koža vam bodo še posebej hvaležni.

Zaradi velikih količin kalcija, je sir naslednji obvezni sestavni del zdrave pice. Pri tem bodite pazljivi, ker imajo siri običajno veliko energije, a če boste uporabili mozzarello, teh težav ne bo. mozzarella ima nizko vsebnost maščob, zato naj bo obvezen sestavni del vaše zdrave pice.

Ali na zdravo pico paše tudi meso? Vsekakor, vendar se namesto mastnega mesa raje odločite za puranje ali piščančje meso, še boljši pa so škampi.

In na koncu še zelenjava. pri svoji zdravi pici ne skoparite s čebulo, olivami, papriko, brokolijem, obvezna je zelena zelenjava (špinača, rukola, celo radič) ...

Vse skupaj začinite le z origanom in kapri. Soli se izogibajte, ali pa jo uporabite zelo omejeno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani