Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Božji dar: kuhano vino z dodatki

Recept za zdravljenje srčnih bolezni, zdravljenje stresa, ožilja, prebave še iz časa, ko drugih zdravil ni bilo

Za kuhano vino z dodatki resnično lahko rečemo, da je božji dar. Prva je ta recept že v začetku 12. stoletja zapisala nuna in ljudska zdravilka iz Avstrije Hildegard von Bingen, pred stoletjem pa ga je ponovno odkrila dr. Gottfried Hertzka, ki je v knjigi z naslovom Bog zdravi zbrala recepte za zdravljenje hudih bolezni, ko drugih zdravil še ni bilo.

Ko so v praksi preizkušali te starodavne recepte, se je izkazalo kuhano vino zelo uspešno pri zdravljenju srčnega popuščanja in drugih bolezni srca, zelo učinkovito pa je tudi pri premagovanju stresa, angine pektoris, pri splošnem počutju, energiji ... Prednost tega recepta je, da potrebujete sestavine, ki jih gotovo imate doma.

Sestavine:

  • 10 stebel peteršilja
  • 1 liter vina (rdeče ali belo)
  • 2 žlici kisa
  • 300 gramov medu
Priprava:

Najprej peteršilj temeljito operite in ga za 10 minut namočite v vino. Dodajte kis in vse skupaj 10 minut kuhajte na zmernem ognju (idealna je temperatura okrog 70 stopinj Celzija). Ker se mešanica kisa in vina med kuhanjem lahko močno peni, večkrat premešajte in po potrebi tudi znižajte temperaturo. Nato posodo odstranite iz štedilnika in počasi med mešanjem dodajajte med.

Ko se med popolnoma raztopi, pripravek prelijte v kozarce za vlaganje, ki jih boste lahko shranili v temnem in hladnem prostoru.

Da bi okrepili srce in ožilje, je priporočljivo pojesti 1 do 3 velike žlice na dan. Seveda priporočamo, da eno žlico na dan pojeste tudi preventivno. Imeli boste več energije in vitalnosti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani