Interaktivni dodatki:


(LA Times)



Datum: 23. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

2 kilograma v 24 urah

Ponedeljki so dnevi, ko največ ljudi začne z dieto v prepričanju, da bodo kompenzirali grehe narejene čez vikend

Je že tako, da se poleti med vikendi pogosto pregrešimo, ob ponedeljkih pa bi želeli sanirati posledice prenajedanja. Prav zato so zlasti v Hollywoodu zelo priljubljene 24-urne diete, ki telo očistijo, raztopijo maščobe in še odplaknejo odvečne kilograme.

Ena takšnih hitrih korekcijskih diet je tudi dieta dr. Oza Garcie, ki je zaslovel predvsem z nasveti igralki Hilary Swank (spomnimo se je iz filmov Punčka za milijon dolarjev, Fantje ne jočejo, Insomnia ...). Danes je Garciina dieta med najbolj priljubljenimi, ker ne zahteva veliko odrekanja, rezultat pa je hitro viden.

Kakšen je postopek ultra hitrega hujšanja?

Pomembno je, da začnete dan drugače, kot običajno, kar pomeni, da dan pred dieto pojdite spat uro prej, zjutraj pa vstanite vsaj pol ure prej, kot običajno. Zelo pomembno je, da telo ne pade v ustaljen ritem, ker potem ne boste dosegli optimalnih rezultatov. Dr. Garcia priporoča, da začnete dan z beljakovinsko porcijo. Dr. Garcia predlaga, da popijete pol litra sirotke, lahko tudi 3 dcl manj mastnega jogurta, ali pa 125 gramov beljakovin v prahu, ki jih zmešate z 2 dcl mlačne vode. K temu dodajte še pest borovnic (lahko primešate ali pojete ločeno), da v telo vnesete dovolj antioksidantov.

Še enkrat naj poudarimo, da morate to storiti vsaj pol ure pred vašo običajno uro za vstajanje.

To isto, kar ste zajtrkovali, jejte tudi opoldansko malico. Vmes pijte le vodo.

Tudi kosilo naj bo skromno. Jejte isto kot ste zajtrkovali, le da lahko zraven pojete še nekaj listov zelene solate z malo olivnega olja. V resnici lahko zelene solate (nezačinjene! - brez soli in popra) pojeste kolikor vas je volja. Od zelene solate se ne boste zredili.

Zadnji obrok, ki naj bo 4 ure pred spanjem, je lahko 150 do 200 gramov rib na žaru s pečeno zelenjavo (vse, razen krompirja). če vas bo pred spanjem res močno mučila lakota, lahko pojeste en banano, a če se le da, se poskusite vzdržati.

Pri tej dieti je še pomembno poudariti, da morate jesti vsake 4 ure, da morate čez dan popiti 8 do 10 kozarcev vode in, da poskusite ta dan delati stvari, ki jih običajno ne. Rutina je namreč strup za vitko postavo, še posebej če gre za večerno prenajedanje.

In še na eno malenkost vas moramo opozoriti. ker je težko govoriti o natančnih odmerkih količin, je najboljša merska enota pest. Naenkrat pojejte toliko borovnic, kot jih lahko dobite na svojo dlan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani