Interaktivni dodatki:






Datum: 5. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

5 napak, ki jih delate pod tušem

Tudi pretirana skrb za čistočo lahko povzroči težave ...

1. Vsakodnevno umivanje las
Vsako lasišče proizvaja naravna olja, ki pomagajo ohranjati lase zdrave in gladke. Vsakič, ko si umijete lase, sperete tudi zaščitna olja, lasje pa so potem videti oguljeni in brez življenja. Idealno je pranje las na 3 do 5 dni, seveda pa je to odvisno tudi od vrste drugih dejavnikov.

2. Topla, celo vroča voda
Če spadate med tiste, ki se radi tuširate z vročo vodo, potem boste razočarani. Topla voda namreč draži kožo, upočasni prekrvavitev, pogosto nastopi srbečica, pa še zaspali boste težje. Telo namreč potrebuje precej časa, da potem, ko stopite iz kopalnice, spet uravna temperaturo. Veliko bolje se je umiti z mrzlo vodo.

3. Držite se enega mila in enega šampona
Različna mila in šamponi različno reagirajo s kožo. Nepravilna mila izsušijo kožo, povzročajo lahko tudi blage, komaj opazne alergije, tudi izpuščaje ... Ko najdete milo primerno za vas, se ga držite. Še bolj je to pomembno pri šamponih!

4. Pod tušem nikdar ne hitite!
Veliko ljudi pod tušem hiti, se površno namili in še bolj površno spere. Če na koži ostanejo madeži mila ali šampona, se ti na hladnem zraku spremenijo v zaplate, ki dušijo kožo, koža pa postane bolj mastna. Če se vam že mudi, lahko pohitite samo pri miljenju, spiranje pa naj bo temeljito. Če ste na tesno s časom, raje izpustite miljenje.

5. Poceni mila in šamponi
Z mili in šamponi je tako, kot s hrano. Cenejši so, manj hranljivih in zaščitnih sestavin vsebujejo. Lasje in koža tudi potrebujejo hrano in nego. Spomnite se tega, ko boste naslednjič držali v rokah najcenejše milo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani