Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno

Testosteron je najpomembnejši hormon v našem telesu, njegovemu upadanju pa se ne moremo izogniti.

Čeprav testosteron velja za moški hormon, pa je enako pomemben tudi pri ženskah. Velja za najpomembnejši hormon, ki do 20. leta v telesu narašča, potem je do 30. leta njegov nivo stabilen, po 30. letu pa upada po 1,6 odstotka na leto. Temu ne moremo uiti.

Glavna naloga testosterona je izgradnja mišic, povečevanje moči, zmanjšanje maščobnega tkiva in izboljšanje libida. Že res, da imajo moški 3- do 5-krat več testosterona, kar pa ne pomeni, da za ženske ni pomemben. Namreč, če jeste hrano z veliko testosterona, boste hitreje in učinkoviteje hujšale, imele boste več moči tudi za vsakodnevno telovadbo, poleg tega pa se vam bo izboljšala krvna slika, splošno počutje, zmanjša se nevarnost za osteoporozo, za srčno žilne bolezni, izboljša pa se tudi imunski sistem.

Poleg tega je testosteron eden najzabavnejših hormonov, saj so v povezavi z njim naredili celo vrsto na videz nepomembnih raziskav, ki so odkrile pomembna dognanja.

Ali ste vedeli, da se moškim nivo testosterona v telesu poveča, če je v družbi ženske, ki ovulira. Kako je to mogoče, ni znano.

Za moške z manj testosterona velja, da se bodo prej poročili.

Ženske s stalnim partnerjem imajo nižji testosteron, kot tiste brez.

Moški, ki imajo otroke, imajo občutno manj testosterona.

Zaljubljenost pri ženskah povečuje testosteron, pri moških pa ga znižuje.

Predstavljamo vam 5 živil, ki zvišujejo testosteron

1. Jajca
Raziskave kažejo, da že samo en rumenjak na dan močno zviša nivo testosterona. Če vsak dan pojeste en rumenjak, potem se vam nivo poviša vsak dan za 1 odstotek, v celem letu pa torej za več kot 4-krat. Rumenjaki imajo veliko vitamina D3, ki je vsesplošno pomemben.

2. Zelena zelenjava
Solata, zelje, špinača in blitva vsebujejo ogromno vitaminov in drugih hranil, za tvorjenje testosterona pa je najpomembnejši indol 3-karbinol, ki vam pomaga tudi pri premagovanju utrujenosti.

3. Školjke
Školjke so polne beljakovin. Ko ste slišali, da školjke delujejo, kot afrodiziak, v resnici to pomeni, da dvigujejo raven testosterona. Hkrati pa školjke izredno povečajo vpojno sposobnost telesa, zato so pomembne tudi za učinkovitejšo presnovo.

4. Česen
Za česen pogosto pravijo, da je najboljši naravni antibiotik. Moč mu daje predvsem dialil disulfid, ki med drugim v telesu povečuje izločanje testosterona.

5. Gobe
Če želite povečati svoj nivo testosterona, potem morate jesti veliko gob. Gobe so med drugim bolj zdrav nadomestek za meso, vsebujejo pa veliko drugih koristnih snovi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani