| 
NASVET DNEVA: Obrok pričnite z živilom, ki ima največ vode.

Interaktivni dodatki:






Datum: 25. SEP 24 - RECEPTI

Popečene gobe s testeninami in kajmakom

Samo hrustljavo popečene v kombinaciji s testeninami. Za neučakane gobarje, ki želijo čimprej poskusiti sadove svoje gobarske pustolovščine.

Sestavine:
- sveže nabrane gobe
- testenine
- dva večja stroka česna
- šopek peteršilja
- ščepec timijana
- ščepec rožmarina
- sol in poper
- žlica kajmaka
- nariban parmezan
- žlica masla
- dve žlici olivnega olja
- ščepec muškatnega oreščka

Priprava:

Uporabimo mlade in čvrste gobe. Primerni so mladi brezovi turki, lisičke in jurčki. Očistimo jih, na hitro splahnemo pod tekočo vodo in narežemo po dolžini na četrtine, manjše pa samo na pol.

V ponvi segrejemo olje in maslo ter gobe na hitro popečemo iz vseh strani. Nato temperaturo zmanjšamo, dodamo timijan, rožmarin, nasekljan česen in peteršilj. Dodamo dve žlici vroče vode (uporabimo vodo, v kateri kuhamo testenine) in pražimo še približno 10 minut, da voda izpari. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešček in kajmak.

Primešamo kuhane in odcejene testenine, posipamo s parmezanom in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.

Dober tek!



Popečene gobe s testeninami in kajmakom
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani