Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Vesta, kakšen je rok trajanja za kuhana jajca?

{-14946}veža jajce prepoznate po vonju. Če smrdi, je bolje, da ga ne jeste. Vendar, je to dovolj?

Za jajca čudnega vonja velja, da jih nikdar ne jeste. To velja tudi za jajca, ki jih hranite v hladilniku, ali v košari na mizi ... Na splošno pa velja, da jajc (svežih in kuhanih) nikdar ne bi smeli izpostavljati soncu. Sonce v samo nekaj urah pokvari vsako jajce.

Kljub vsemu pa se je dobro držati zlatega pravila, da kuhanih jajc starejših od 5 dni ni dobro jesti v nobenem primeru. Nekateri nutricisti sicer zagovarjajo, da so trdo kuhana jajca lahko stara 7 in celo 8 dni, vendar je veliko bolje, če jih že po nekaj dneh zavržete.

Stara jajca lahko najlažje prepoznate po rumenjaku, ki postane zelene barve. Več je zelene, maj sveže je jajce.

Še več!

Čeprav rumenjak postane zelen zaradi reakcije med rumenjakom in beljakom, to pa pomeni, da so se začele dogajati kemijske reakcije, ki niso vedno varne. To pa lahko zelo škoduje celotni presnovi, kot tudi notranjim organom.

To pomeni, da je vonj še vedno najboljši indikator, ali je jajce sveže.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani