Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč

Zelo pogosto se že po 24 urah, ko se vnetje pojavi v pljučih, pojavijo tudi očitni simptomi, ki pa jih ne prepoznamo ...

Za pljuča velja, da hitro zbolijo, zdravljenje pa lahko poteka tudi več mesecev. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da organizem sam sporoči, kdaj je vnetje tako močno, da ga imunski sistem ne bo mogel premagati, a problem je, ker na te signale nismo pozorni. Ne mi in ne kdo drug, da bi nas nanje opozoril.

Da smo ljudje več ne opazimo očitnih simbolov, ki nam jih sporoča telo, se je lepo pokazalo v vseh epidemijah kovid virusa, kar smo sprva ocenjevali, kot prehlad, na koncu pa smo temu rekli asimptomatična pljučnica. Nič od tega ni res in to je vsakomur pisalo na obrazu.

Še vedno se sprašujemo, kdaj je čas za obisk zdravnika, ne razlikujemo pa niti navadnega prehlada od veliko resnejše ovire v našem telesu.

Za kaj gre?

Če izkašljujete zeleno ali rjavo sluz, ob tem pa čutite bolečino v prsnem košu in imate povišano temperaturo, je velika verjetnost, da imate pljučnico.

A bistvene so spremembe, ki so vidne na obrazu. Koža na obrazu potemni, postane celo vijolična. To se zgodi, ker pade koncentracija kisika v krvi. Poleg tega se nenavadno hitro utrudite, globoko dihate, v glavi celo čutite rahlo vrtoglavico.

Kaj narediti?

Topli obkladki zagotovo pomagajo. Tudi večje količine čaja in tople limonade so priporočljive (beri: zaželene). V tem trenutku potrebujete veliko železa (špinača, rdeča pesa), v veliko pomoč pa so tudi zdravila, ki vam jih da zdravnik. Za pljučnico namreč velja, da jo lahko močno omilite, če jo takoj začnete zdraviti.

V januarju se nikar ne delajte heroja, ker lahko prehlad dobite na vsakem koraku in škoda je preizkušati svoj imunski sistem. Bolje prehlad zdraviti kot pljučnico in ne obratno.

Hranite energijo za težje primere.

Zime še ni konec.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani