Interaktivni dodatki:


(Makingamodernman.com)Datum: 9. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

5 pravil brez katerih nobena shujševalna dieta ne deluje

Če ste obupali nad shujševalnimi dietami, je to zato, ker se niste držali spodnjih pravil. Dovolj je, da se samo pri eni pregrešite ...

Hujšanje je zmeraj aktualno, še posebej pa v mesecih, ko se mraz poslavlja ... A ker popolne linije ne dobimo čez noč, je treba o tem razmišljati dovolj zgodaj. Če ste trdno odločeni, da boste opravili z odvečnimi kilogrami, potem morate naslednja pravila vzeti zelo resno.

1. Zajtrkujte

Zajtrk je zdrav za metabolizem. Če jeste zdravo, dobi telo potrebne vlaknine, vitamine, minerale in predvsem energijo. -od zajtrka se še nihče ni poredil, zato, ker čez dan pridobljene kalorij zagotovo potrošite. Poleg tega pa si še zapomnite: če zjutraj ne jeste, boste do popoldneva že tako lačni, da boste pojedli veliko več, kot bi smeli. Dlje ste lačni, bolj se boste redili.

2. Če želite spremembe, jih morate narediti

Kilogramov se ne boste znebili, če ne boste nič spremenili v svoji prehrani. Veliko lahko dosežete že, če se odločite, da po sončnem zahodu ne jeste. Tudi sadnih sokov vam ni treba piti, ker so prave kalorične bombe. Zmanjšajte količino sladkorja, pa vam bo telo zelo hvaležno ... Brez sprememb ni rezultatov! Če vidite, da vam te drobne odločitve koristijo, vztrajajte in postopoma dodajajte nove spremembe. Tako boste z majhnimi koraki lahko dosegli velike cilje (tako imenovana baby step dieta).

3. Tudi zdrava hrana redi

Veliko ljudi misli, da lahko zdrave hrane poje, kolikor hočejo. Nikar! Avokado, banane, sok oranž, riž in podobna živila imajo visoke hranljive vrednosti in jih pogosto srečamo pri shujševalnih dietah, vendar pa imajo vsi našteti ne tako malo energije. 100 gramov banan ima 372 J (89 kalorij), avok0 do 669 J (ado 160 kalorij), kupljen sok oranž pa 640 J (153 kalorij). Zapomnite si, da pri vsaki dieti ne smete pretiravati s količinami. Tudi najbolj zdrava hrana redi.

4. Vnesene in porabljene kalorij

Shujševalne diete so preprosta matematika. Kalorijam, ki jih vnesete v telo, morate odšteti potrošene, pa boste dobili razliko. Če trošite več, boste hujšali. Če pa sedite doma in čakate na čudež, pa se ne bo zgodilo nič. Zapomnite si, da morate vsak dan pojesti 4.186 J (1000 kalorij) manj, kot jih potrošite, da bi v enem tednu shujšali za 1 kilogram. Tistim, ki je to uspelo, vedo, da to ni enostavna stvar.

5. pozabite na star način prehranjevanja

Če ste med obroki mimogrede pojedli še kakšen čips, ali drugo slano pecivo, pa ste se temu odrekli, se nikar ne zatekajte k starim razvadam. Četudi ste obupali nad dieto in spoznali, da ne deluje, je to morda, ker ste neučakani. Veliko diet prinaša spremembe, da se vsaj nehate rediti, če že niste shujšali. Hujšanje potegne za sabo doživljenjske spremembe v načinu prehranjevanja. Nikar si ne mislite, da potem, ko shujšate za 10 kilogramov, pa to pomeni, da lahko spet jeste po starem ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani