Interaktivni dodatki:


Datum: 8. JUN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

3 TOP napitki iz jagod s čudežno močjo

Če k jagodam dobro kombinirate ostale sestavine, dobite pijačo z neverjetnimi učinki. Poskusite!

Sedaj, ko je sezona jagod, je tudi čas za eksperimentiranje. Morda najdete svojo novo najbolj priljubljeno pijačo, v prvi vrsti pa gre pri vseh spodnjih receptih za zdrav napitek poln vitaminov in mineralov. Jagode vsebujejo veliko vitamina E in C, z dodatki pa boste okrepili tudi število antioksidantov, magnezija, kalcija ... Pustite domišljiji prosto pot.

1. Mlečni jagodni napitek
V mešalnik dajte 2 dcl jogurta in 150 gramov svežih jagod. Po želji lahko dodate še žličko medu, da dobite bolj sladek okus. Napitek je zelo hranljiv, osvežilen, spodbuja prebavo (priporočamo, da ga spijete zjutraj na tešče), uravnava holesterol v krvi in znižuje pritisk. Dobro je vedeti še, da mlečni jagodni napitek zbija apetit, zato ga je priporočljivo popiti tudi zvečer namesto večerje.

2. Jagode z ingverjem
Uporabite lahko tudi bolj zrele jagode. Zvečer jih dajte v stekleni vrč. Čezenj sveže naribajte ingver (količino ingverja prilagodite svojemu okusu, priporočamo pa, da ga uporabite čim več). Dodajte še nekaj metinih listov. Na koncu pa vse skupaj prelijte z vročo vodo. Pokrijte, dajte v hladilnik in pustite stati čez noč. Naslednji dan vas bo tak napitek presenetil z okusom, kot tudi zdravilnimi lastnostmi. Poleg sladkega osvežilnega okusa jagod, bodo zelo dobro prišle do izraza tudi zdravilne lastnosti ingverja. Še to: zjutraj, ko je pijača ohlajena in pripravljena, lahko dodate tudi žlico medu.

3. Jagode s cimetom in kefirjem
Izredno dobra in zdrava kombinacija so tudi jagode s kefirjem in cimetom. V 2 dcl kefirja dajte 150 gramov jagod in 3 žlice cimeta (pri cimetu ne varčujte). Vse skupaj dajte v mešalnik in dobro premešajte, da dobite tekoč kremast napitek. Če boste to pili vsaj 2 tedna namesto večerje (okrog 18 ure, po tem pa nič več ne jeste), boste shujšali za 4 kilograme.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
jagode
 
jogurt
 
kefir
 
cimet
 
ingver
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani