Rubrika:
Recepti
Sirov burek po domače
Postrežemo ga lahko kot prigrizek ob gledanju televizije ali pa za kosilo ob dobri zelenjavni mineštri.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- zavitek vlečenega testa (500 g)
- 1000 g nepasirane skute
- dva lončka kisle smetane
- tri jajca
- sončnično olje
- žlička soli
Priprava:
V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, dve jajci in sol ( pol kisle smetane in eno jajce prihranimo za premaz). Testo vzamemo iz embalaže in liste obrežemo na velikost pekača. Pekač premažemo z oljem in vanj položimo prvi list testa. Pokapamo ga z oljem in nanj položimo drugi list. Na tega z žlico nadevamo maso po kupčkih, tako da vmes ostane prazen prostor. Nato položimo drugi list in rahlo potlačimo. Pokapamo z oljem in položimo list testa. Nato spet nadev... Postopek ponavljamo dokler ne porabimo sestavin. Končamo s testom.
V kislo smetano, ki smo jo prihranili, vmešamo jajce in ščepec soli in premažemo po vrhnji plasti testa.
Pečemo na 200 stopinj prvih 20 minut, nato znižamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 40 minut.
Jemo vročega, lahko pa ga hranimo v hladilniku in preden ga postrežemo, pogrejemo v mikrovalovni pečici.
Bis
Nepasirana skuta
Prigrizek ob gledanju televizije
Priprava domačega bureka
Sirov burek
Zelenjavna mineštra