Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Sirov burek po domače
Rubrika:

Recepti

Sirov burek po domače

Postrežemo ga lahko kot prigrizek ob gledanju televizije ali pa za kosilo ob dobri zelenjavni mineštri.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:

- zavitek vlečenega testa (500 g)
- 1000 g nepasirane skute
- dva lončka kisle smetane
- tri jajca
- sončnično olje
- žlička soli



Priprava:

V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, dve jajci in sol ( pol kisle smetane in eno jajce prihranimo za premaz). Testo vzamemo iz embalaže in liste obrežemo na velikost pekača. Pekač premažemo z oljem in vanj položimo prvi list testa. Pokapamo ga z oljem in nanj položimo drugi list. Na tega z žlico nadevamo maso po kupčkih, tako da vmes ostane prazen prostor. Nato položimo drugi list in rahlo potlačimo. Pokapamo z oljem in položimo list testa. Nato spet nadev... Postopek ponavljamo dokler ne porabimo sestavin. Končamo s testom.
V kislo smetano, ki smo jo prihranili, vmešamo jajce in ščepec soli in premažemo po vrhnji plasti testa.
Pečemo na 200 stopinj prvih 20 minut, nato znižamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 40 minut.

Jemo vročega, lahko pa ga hranimo v hladilniku in preden ga postrežemo, pogrejemo v mikrovalovni pečici.
Bis
Sirov burek po domače


Sirov burek po domače




Nepasirana skuta
Prigrizek ob gledanju televizije
Priprava domačega bureka
Sirov burek
Zelenjavna mineštra






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Presenečenje za mnoge: mineralna voda s sadjem
Zdravje, lepota
Presenečenje za mnoge: mineralna voda s sadjem
Tako hujšajo nutricistke: hitro in enostavno
Dobro je vedeti
Tako hujšajo nutricistke: hitro in enostavno
Paradižnikov sok za boj proti holesterolu (in še čemu!)
Dobro je vedeti
Paradižnikov sok za boj proti holesterolu (in še čemu!)
Vulkan vitaminov in zdravih maščob
Zdravje, lepota
Vulkan vitaminov in zdravih maščob
Nenasiten apetit: kako potešiti lakoto, ne da bi stradali
Dobro je vedeti
Nenasiten apetit: kako potešiti lakoto, ne da bi stradali
Hrana, ki ima več ogljikovih hidratov, kot kruh
Dobro je vedeti
Hrana, ki ima več ogljikovih hidratov, kot kruh
Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob
Zdravje, lepota
Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob
Sojini izdelki in rak
Dobro je vedeti
Sojini izdelki in rak
Čaj za hujšanje s svetlobno hitrostjo
Zdravje, lepota
Čaj za hujšanje s svetlobno hitrostjo
Dieta, ki je obnorela svet
Zdravje, lepota
Dieta, ki je obnorela svet
Ali obstaja čudežno zdravilo proti raku? Resnica, ki jo morate slišati
Dobro je vedeti
Ali obstaja čudežno zdravilo proti raku? Resnica, ki jo morate slišati
Dve žlički za hujšanje v trebuh
Zdravje, lepota
Dve žlički za hujšanje v trebuh
Črna limonada, ki obeta čudeže
Zdravje, lepota
Črna limonada, ki obeta čudeže
Je poceni hrana kriva za pandemijo debelost?
Dobro je vedeti
Je poceni hrana kriva za pandemijo debelost?
Katera solata je najbolj zdrava?
Dobro je vedeti
Katera solata je najbolj zdrava?
Čiščenje in hujšanje v enem kozarcu
Zdravje, lepota
Čiščenje in hujšanje v enem kozarcu
Kakšne signale pošilja telo, ko mu primanjkuje vitaminov in mineralov?
Dobro je vedeti
Kakšne signale pošilja telo, ko mu primanjkuje vitaminov in mineralov?
Rdeči čuvaj jeter in možganov
Dobro je vedeti
Rdeči čuvaj jeter in možganov
Jogurt z limono za metabolizem v najvišji prestavi
Zdravje, lepota
Jogurt z limono za metabolizem v najvišji prestavi
Kako lahko mišični protein ustavi sladkorno bolezen
Dobro je vedeti
Kako lahko mišični protein ustavi sladkorno bolezen




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor