Rubrika:
Recepti
Juha iz ovsenih kosmičev in špinače
Dve zelo zdravi sestavini, hitra priprava in dober okus so lastnosti te jedi, ki jo boste kuhali še in še, ko jo enkrat poskusite.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- velika žlica ovsenih kosmičev na osebo
- pest sveže ščinače na osebo
- strok česna
- olivno olje
- sol in poper
- muškatni orešček
- kisla smetna
- grobo nastrgan parmezan
Priprava
Na olivnem olju na kratko popražimo kosmiče, toliko da zadišijo. Dodamo grobo nasekljano svežo špinačo, nasekljan česen, solimo in popramo ter na kratko popražimo.
Zalijemo z vročo vodo, da dobimo gostoto juhe in kuhamo 20 minut na zmerni temperaturi.
Pred koncem kuhanja dodamo ščepec muškatnega oreščka in kislo smetno.
Ko jed servirmo, damo na sredino za oreh kisle smetane in potresemo z nekaj koščki parmezana.
Bis
Špinača
Hitra priprava
Ovseni kosmiči
Recept za juho
Zdrava jed