Članek je bil ustvarjen leta 2021, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Jogurt je izredno bogat z beljakovinami, kalijem, kalcijem in predvsem vitamini B. Ker gre za napitek živalskega izvora, ne smemo zanemariti niti kopice mineralov, ki jogurte postavljajo na sam vrh človeku koristnih živil. A kaj, ko pri uživanju jogurta mnogi delaj veliko napako.
Namreč, jogurt se že na oko loči na mesnati del in vodo (sirotko), ki pa ima veliko večino koristnih mineralov. Mnogi to tekočino zlijejo proč, a najbolj prava metoda je, da jogurt in tekočino zmešamo, da dobimo homogeno kremasto tekočo snov, ki ima vse potrebne elemente.
Na splošno naj velja, da jogurta ni dobro s čim mešati, pa tudi deliti ga na druge mlečne proizvode se ne splača.