Sestavine:
- 2 skodelici zmletih lanenih semen
- 1/2 skodelica vode
- 1/3 skodelice olivnega olja
- žlička soli
- žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
- 5 jajc
- olive
Priprava:
Zmešajte lanena semena, sol in pecilni prašek ali sodo bikarbono (priporočamo slednjo). V drugi posodi zmešajte jajca, vodo in olivno olje. Vmešajte vsebino prve posode v drugo in dodajte na kolobarčke narezane olive. Na pekač dajte papir za peko, nanj pa počasi vlijte pripravljeno mešanico in jo razprostrite po pekaču. Višina plasti naj bo kak centimeter, največ dva, da se kruh dobro prepeče.
Pecite pri 170 stopinjah Celzija 20 minut.
Kruh lahko pripravite tudi brez oliv, ali pa nadomestite s praženo čebulo ...
Kruh ima zelo malo ogljikovih hidratov, je brez glutena in ustreza LCHF.