Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JUN 22 - RECEPTI

Špageti iz bučk pod mesno polivko

Od takšnih špagetov se zagotovo ne boste zredili in bučke vam bodo hvaležne, ker jih boste tako domiselno vključili v jedilnik.

Sestavine
- debelejšo bučko
- pol kiligrama mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
- srednja čebula
- dva stroka česna
- pasiran paradižnik
- pest nasekljanega petršilja
- žlička origana
- žlička bazilike
- sol in poper
- olivno olje

Priprava
Čebulo na drobno nasekljamo in na olivnem olju pražimo, da postekleni. Dodamo meso, premešamo in pražimo, da tekočina izpari in meso začne cvrčati. Dodamo strt česen, petršilj, baziliko in origano. Solimo in popramo. Dodamo še pasiran paradižnik, da dobimo primerno gostoto in kuhamo pol ure. Če je pregosto, dolijemo malo vode.

Bučke olupimo. Naribamo jih po celi dolžini, ali s posebnim nožem narežemo na trakove podobne špagetom. Kuhamo jih v osoljeni vodi tri minute. Odcedimo jih, damo na krožnik, polijemo z mesno omako in potresemo s parmezanom.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani