Sestavine: (za štiri štručke)
- dve jajci
- štiri zvrhane žlice zmletih zlatih lanenih semen
- četrt žličke soli
- četrt žličke pecilnega praška
- četrt žličke začimb (kumina, janež, koper, koriander)
- žlica stopljenega masla
- dve žlici sirnega namaza ali pasirane skute
Priprava:
Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku, skupaj z začimbami. Dodamo sol in pecilni prašek. Jajca stepemo, dodamo maslo, sirni namaz in na koncu vmešamo še lanena semena. Pustimo počivati par minut, da se masa zgosti. Premešamo in na pekač obložen s peki papirjem, z žlico oblikujemo štiri podolgovate kupčke. Če je masa preredka dodamo še malo lanenih semen. Posujemo s sezamom.
Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo 20 minut.
Nasvet: štručke lahko naredite tudi iz rjavih lanenih semen, posujete pa jih lahko s semeni po vašem okusu. (Celimi lanenimi, sončničnimi ali bučnimi)
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za tiste, ki sledijo LCHF prehranjevanju.