Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pica brez glutena
Rubrika:

Zdravje, lepota

Pica brez glutena

Poigrajte se s cvetačo in pripravite okusno jed in zdravo jed.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- srednje velika cvetača (okoli 400 g, ko iz nje izstisnete tekočino)
- 100 g fino naribanega ementalerja
- dve jajci
- ščepec kurkume in kajenskega popra (lahko tudi izpustite)
- pol žličke morske soli (zeliščne)

Za oblogo:
- dva velika paradižnika
- strok česna
- žlička origana in bazilike
- 200 g svežih šampinjonov
- eno veliko čebulo
- nekaj rezin slanine
- 100 g sira gavda
- zeliščno sol in poper
- nekaj oliv in koktail paradižnikov
- žlica masla
- dve žlici olivnega olja



Priprava:
Cvetačo razkosajte in jo v sekljalniku zdrobite na zrna. Lahko jo tudi naribate ali nasekljate z nožem. Zrnca morajo biti riževe velikosti. Zavijte jih v krpo in izstisnite iz njih čim več tekočine. To bo šlo lažje, če zrnca rahlo posolite. V tem primeru soli kasneje več ne dodajajte.

Vsebino stresite v skledo, dodajte nariban sir, jajca in začimbe. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo. Stresite na pekač obložen s papirjem za peko in razprostrite maso v velik krog debeline pol centimetra. Postavite v pečico ogreto na 200 stopinj in pecite 20 minut.

Medtem pripravite sestavine za oblogo.

Paradižnik nasekljajte, popražite ga na olivnem olju, dodajte česen, origano, baziliko, sol in poper in pražite, da dobite gosto gladko omako. Lahko uporabite tudi pasiran paradižnik iz pločevinke, v katerega dodate začimbe in žlico olivnega olja. Vse dobro premešajte.

Šampinjone razrežite na rezine, rahlo posolite in jih popečite na maslu.

Podlogo za pico vzamite iz pečice, premažite jo s paradižnikovo omako, obložite s pečenimi šampinjoni, na tanke kolobarje narezano čebulo, slanino in potresite s sirom. Posujte z origanom in dodajte par oliv in na četrtine narezan koktejl paradižnik. Pokapajte z olivnim oljem in pecite še 10 minut na 220 stopinj.

Pica je brez glutena je primerna tudi za tiste, ki sledijo prehrani LCHF.

Bis
Pica brez glutena


Pica brez glutena


Pica brez glutena




Cvetična pica
Okusna pica brez glutena
Pica brez glutena
Pica recept LCHF
Recept za zdravo pico






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Katere bolezni zdravi marmelada?
Dobro je vedeti
Katere bolezni zdravi marmelada?
Eden najbolj zdravih prigrizkov, ki jih lahko jeste po mili volji
Zdravje, lepota
Eden najbolj zdravih prigrizkov, ki jih lahko jeste po mili volji
9 jedi, ki jih lahko jemo tudi po pretečenem roku
Dobro je vedeti
9 jedi, ki jih lahko jemo tudi po pretečenem roku
Kako na naraven način znižati holesterol
Dobro je vedeti
Kako na naraven način znižati holesterol
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor