Peteršilj je ena najbolj priljubljenih in razširjenih začimb na svetu. Poleg tega ima visoko hranilno vrednost, mnoge zdravilne lastnosti in zelo pomemben sestavni del soka, ki pomaga pri pretoku kisika po telesu. Svež peteršilj poleg tega pospešuje delovanje nadledvičnih žlez in ščitnice. Pomaga pri boju proti ledvičnim kamnom in blaži bolečine.
15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov, kot dve jabolki. 10 gramov peteršilja vsebuje dnevne potrebe po železu, manganu, kalciju, magneziju, fosforju ter vitaminih A, E, C in B1.
V mešalnik dajte en peteršilj in sok dveh limon. Vse skupaj dobro premešajte povsem na koncu pa dodajte 2 dcl vode. Tak napitek pijte 5 dni na prazen želodec, potem pa naredite vsaj 10 dni premora.
Pri peteršilju je namreč potrebno biti previden, ker lahko preveč peteršilja povzroči okvare živčnega sistema, poleg tega pa je močan diuretik in zato morate piti veliko tekočine.