Ananas je izredno bogato sadje polno antioksidantov in drugih hranilnih snovmi. Večinoma iz njega delamo sokove, redki ga dodajajo v solate, nekateri pa prisegajo na pečen ananas. Pečen ananas ima namreč izredno veliko koristnih lastnosti, kjer je najpomembnejša seveda hujšanje. Hujšanje z ananasom je gotovo najbolj razširjena shujševalna dieta na svetu,a dieta s pečenim ananasom je še učinkovitejša.
Za pečen ananas potrebujemo:
- kolobar ananasa
- cimet v prahu
- med
- 1/2 skodelice mlačne vode
Rezino ananasa namažite z žlico medu in ga potresite s cimetom. Ananas dajte v posodo, čezenj pa polijte pol skodelice vode. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, pecite pa 40 minut, da sladkor v ananasu karamelizira.
Ko ananas vzamete iz pečice, počakajte, da se nekoliko ohladi, potem pa ga še dodatno vsaj za eno uro ohladite v hladilniku.
Pečenega ananasa lahko pojeste kolikor hočete. Pojejte ga namesto večerje, vendar 2 do 3 ure pred spanjem. Tako dolgo namreč traja energija, ki vam jo daje ananas. Vendar pa to še ni vse:
- pečen ananas zmanjšuje stres
- ima protivnetne lastnosti
- idealen je za zmanjšanje bolečin v sklepih, lajša težave z artritisom
- krepi imunski sistem
- ima odlične čistilne lastnosti, ananas je dober diuretik
- ureja prebavne procese, metabolizem
- preprečuje bolezni oči
- preprečuje kopičenje zobnih oblog
- pomaga proti zaprtju
- izboljša elastično in regeneracijo kože
Poleg tega ima ananas veliko vitamina C, ki ščiti telo pred prostimi radikali, ki so glavni krivci za nastanek raka, tumorjev in povzročajo širjene metastaz.