Vsi vemo, da je špinača odličen vir rastlinskega železa, magnezija, vitaminov B in beljakovin. Vsebuje izredno veliko vitamina C, ki pomaga pri absorpciji železa. Poleg tega pa je špinača še izredno okusna: rahlo sladka in maslenega okusa.
To pa še ni vse. Špinača vsebuje veliko zdravih vlaknin, uporabimo lahko kuhano ali surovo, kombiniramo jo lahko z juhami, omakami, kot prilogo k mesnim jedem, odlični so tudi smutiji ...
Vendar, če k špinači dodamo še nekaj stvari, dobimo polnovreden energetsko izredno bogat in vitaminski obrok izvrstnega okusa.
Sestavine:
- sveža špinača
- svež korenček
- neslani oreščki (priporočamo mandlje ali orehe)
Vse sestavine lahko date v mešalnik, po potrebi dodate nekaj tople vode in si pripravite izjemen sok.
Lahko korenček malo pokuhate, dodate zmlete oreščke, začinite z olivnim oljem in pojeste, kot solato. Poleg paše rezina polnozrnatega kruha.
Bistvena lastnost takega obroka je, da vsebuje visoko stopnjo klorofila, ki ščiti pred vnetji in daje energijo. Tak zelenjavni krožnik si privoščite, ko ste utrujeni, lahko tudi zvečer pred spanjem ...
Poskusite.
Dober tek.