Kupljen čips je poln soli in kozervansov, ki mu dajejo daljšo obstojnost. Vsi vemo, da je zelo nevaren, a se mu ne moremo upreti. Da bi pa prav tak čips pripravili sami doma, pa skoraj nihče ne pomisli. A tu se skriva še nekaj ...
Domači čips lahko pripravite iz sladkega krompirja in to brez škodljivih posledic!
Za domači čips iz sladkega krompirja potrebujete 1 gomolj krompirja in ščepec coli.
Krompir dobro umijte in ga nastrgajte. Olupiti ga ni treba, sicer pa je to stvar okusa ...
Nastrgan krompir zložite na pergamentni papir in ga pustite stati pol ure, da se posuši. Nato čezenj posipajte ščepec soli in ga dajte v mikrovalovno pečico za 150 sekund (2 minuti in pol). V tem času bo krompir (sladek ali tisti običajni) rahlo porjavel in postal hrustljav.
In ne pozabite ... Tako pripravljen domači čips bo zaradi hitre peke ohranil veliko več hranljivih snovi, kot kuhan!