Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako narediti nizko-kalorično limonado?

Kje je več sladkorja: v kilogramu jagod, ali v kilogramu limon? Seveda so limone bolj sladke in zato ni samoumevno, da limonada nima kalorij ...

Limonada sodi med tiste vrste pijač, ki si jih mnogi razlagajo po svoje, pripravljajo po svoje in tudi pijejo na svoj način. Omenjamo le nekaj najpogostejših napak in bližnjic, ki pa so na koncu lahko celo škodljive za naš organizem.

1. Uporabljajte prave limone
Nepisano pravilo velja, da sok 4 do 5 limon ustreza litru vode. Vedno uporabljajte prave limone in nikdar limoninih ekstraktov v katerih je na desetine škodljivih dodatkov. Če je le mogoče, sok izstisnite z ožemalnikom, ker z roko nikdar ne boste dobili vsega. Prav tako ni nič hudega, če v limonadi plavajo še koščki limone. Pravzaprav je to celo priporočljivo.

2. Stevia namesto sladkorja
Kot smo povedali v uvodu, imajo limone presenetljivo veliko sladkorja. Če limonado naredite dan prej, se bo sladkor pomešal z vodo, limonada pa bo naslednji dan slajša in boljša (če jo boste pustili stati v hladilniku). Če pa že vztrajate pri sladilu, pa vsekakor uporabite stevio, ki nima energije in je tudi bistveno slajša od običajnega sladkorja, zato bo za liter limonade zadoščalo že žlička, ali pa nekaj kapljic stevie. Tako, kot pri uporabi naravnih limon, je tudi tu priporočljivo, da uporabite čisto stevio in ne nekakšno poceni mešanico s samo nekaj odstotki naravnega sladila.

3. Zamrznjeno sadje namesto ledenih kock
Ledene kocke razredčijo pijačo, poleg tega pa z ledom tudi pokažete, da pijače nimate dovolj dobro ohlajene. Led je seveda priročna rešitev, še boljša pa je, če uporabite zamrznjene jagode, nekaj kroglic borovnic, celo zamrznjene oranže, ali kivi so lahko čudovita dekoracija in zanimivo dopolnilo okusa. Če je le mogoče, limonade ne strežite z ledom, pač pa v ledu.

4. Kokosova limonada
Ste kdaj pomislili, da bi namesto običajne vode uporabili kokosovo vodo? Ta že ima nekaj sladkorja, ima veliko hranljivih proteinov, veliko kalija, pomaga pri napihnjenosti in težavam črevesja ... Limonada s kokosom še zdaleč ni običajen napitek.

5. Jabolčni kis za boljšo prebavo
Če želite limonadi poudariti kislo-sladki okus, dodajte nekaj žlic jabolčnega kisa. S tem vaša limonada ne bo samo brez energije, pač pa bo tudi pijača za hujšanje z zdravilnim in očiščevalnim učinkom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
pijača
 
limonada
 
kis
 
kokos
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani