Interaktivni dodatki:


(Wallpaperest.com)



Datum: 20. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Hujšajte s suhim sadjem

Izkoristite moč sadja, pa čeprav posušenega. Suho sadje ima svoje prednosti.

Suho sadje je zaklad vitaminov, mineralov in energije, zato ga je vedno dobro imeti nekaj na zalogi. Najboljše je klasično sadje (jabolka, hruške, slive), zanimive pa so tudi manj tradicionalne vrste, zlasti borovnice, goji jagode in še kakšni bolj eksotični sadeži.

Sušenje sadja spada med najstarejše postopke konzerviranja živil. Sadje običajno izgubi 95 % vode, kar prepreči razvoj mikroorganizmov, vitamini C, B, A ter drugi elementi (cink, selen, kalcij, magnezij, železo) pa ostanejo v nespremenjenih količinah.

Sadje se običajno suši v temnem prostoru pri temperaturi med 30 in 55 stopinjami Celzija na vročem zraku dokler ne dobi pravilne mehkobe, barve, vonja in okusa. Če je sadje nepravilno sušeno, porjavi in je slabše kvalitete. Poleg tega si zapomnite, da ima prezrelo sadje več sladkorja, zato je tudi posušeno sadje bolj sladko. Seveda je najbolje, če sadje sušite sami ...

Še na nekaj morate biti pozorni.

Svetlo oranžne marelice so take zaradi dodanega žvepla. Raje kupujte temno rjave.

Tudi pri rozinah je tako, da so temnejše boljše, pozorni pa bodite, da so brez dodanega hidrogeniziranega rastlinskega olja, ki sicer preprečuje sprijemanje, ni pa zdravo.

Tudi pri jabolkih morate biti pozorni na svetle krhlje, ki so pogosto potopljeni v citronsko kislino, ali pa imajo dodan koruzni sirup, v najbolj poceni izvedbi pa maščobe neznanega izvora.

Tudi pri bananah se raje ognite hrustljavim in sladkim, ker to večinoma pomeni, da jih "cvrejo" na soncu in v sončničnem olju.

Hujšanje

Suho sadje je vitaminska in energijska bomba. Poleg tega, da izboljša splošno počutje, dobro uravnava prebavo. Priporočamo vam, da sadje čez noč namočite v kozarec vode, naslednje jutri pa pojeste sadje, vodi dodate sok limone in jo popijte. To je lahko zelo dober in hranljiv zajtrk.

Že po nekaj dneh se vam bo izboljšala prebava.

Ali lahko na tak način shujšate za 10 kilogramov? Lahko. Pa veste zakaj? Zato, ker se vam bo s suhim sadjem zmanjšala potreba po sladkem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani