Interaktivni dodatki:






Datum: 28. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Alkalna prehrana - bližnjica do zdravja

Danes je jasno, da je hrana, ki povzroča zakisanost telesa, kriva za nastanek vrste bolezni. Kaj in kako jesti?

Leta 1933 je lekarnar William Howard iz New Yorka izdal knjigo A New Health Era in z njo dvignil ogromno prahu. Hrano je namreč razdelil na kislo in bazično in predlagal, katera živila lahko jemo skupaj in katera ne. Danes vemo, da Howardovo razmišljanje še kak drži, a še vedno premalo poznamo hrano, ki jo uživamo.

Trenutno se nutricisti ne morejo zediniti, ali je bolj prav, da jemo 30 % kisle in 70 % bazične hrane? Drugi so mnenja, da je razmerje 40 : 60 bolj pravilno. Tretji stavijo vse na bazično hrano, ker verjamejo, da je enostavneje najti hrano, ki povzroča zakisanost, kot hrano, ki ima alkalen učinek.

Zato vam predstavljamo nekaj alkalnih živil.

1. Blitva
Blitva ima rahlo grenak in slan okus, kar zmanjšuje apetit, zaustavlja razvoj kancerogenih celic, je dober izvor železa, vitaminov C in K, ima veliko kalcija in magnezija, znižuje pritisk ...

2. Zelje in kislo zelje
Zelje ima močne antivirusne in antibakterijske sestavine. Vsebuje magnezij, ki spodbuja zdravje živcev in mišic. Kalij v zelju je za zdravo delovanje ledvic. Zelje je eno najbolj zdravih živil, pa naj bo surovo v solati, omaki, kislo zelje ...

3. Grenivke
Ali ste vedeli, da je prva sodobna shujševalna dieta nastala leta 1930. Bistvo pra-diete je bilo v grenivkah. Vsak dan bi morali pojesti 4 grenivke, kar topi maščobe in pospeši metabolizem.

4. Avokado
Avokado ima ogromno esencialnih maščobnih kislin, linolne kisline, vitaminov B in E ... Avokado ima zelo velik alkalen učinek.

5. Jabolka in hruške
Jabolka in hruške imajo veliko vlaknin, mineralov in vitaminov. Zmanjšujejo holesterol, uravnavajo prebavo, preprečujejo zaprtje, pomaga pri boleznih ščitnice ... Pazite le, da jeste čim bolj ekološko pridelana jabolka.

6. Zelena
Zelena sprošča, ščiti pred bolezni srca, porabi pa več energije, kot jih dobimo z vnosom. Zato je zelena zelo učinkovita pri hujšanju.

7. Brokoli
Brokoli pomaga pri boljšem delovanju jeter, ima veliko vitamina C, kalcija, folne kisline, beta karotena ... Nutricisti priporočajo, da bi morali brokoli jeste najmanj trikrat na teden.



Alkalna prehrana - bližnjica do zdravja
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani