Interaktivni dodatki:






Datum: 24. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Star nemški recept s kuhano limonino vodo

Nemci že več stoletij uporabljajo recept za čaju podoben napitek, ki ne pomaga samo proti prehladu, pač pa zdravi ožilje, znižuje holesterol, preprečuje okužbe, čisti jetra ...

Nemški ljudski zdravilci so čaj iz kuhane limone poznali kot učinkovito zdravilo, ki krepi imunski sistem. Sicer so recept v zadnjih desetletij dopolnili še z ingverjem (prej so uporabljali hren), vendar pa nihče si ni mislil, da ima ta kombinacija tako močan vpliv na naše zdravje. Izboljšanje imunskega sistema je mogoče pričakovati že v nekaj urah po prvi popiti skodelici, napitek pa izredno učinkovito preprečuje kalcifikacijo v organizmu, ki lahko povzroča ledvične kamne in povzroča žilne zastoje.

Kako torej pripraviti kuhano limonino vodo?

Sestavine:

  • 4 bio limone
  • 3 do 4 centimetre naribanega ingverja (lahko tudi 2 žlici ingverja v prahu)
  • 4 velike glave česna
  • 2 litra vode
Priprava:

Limone najprej dobro operite in narežite na četrtine. Prav tako olupite česen in skupaj z limonami in ingverjem dajte v mešalnik. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes.

Nato mešanico prelijte v posodo in jo prelijte z vodo. Ko voda zavre, odstavite, posodo pokrijte in pustite, da se zmes ohladi.

Ko je zmes ohlajena, jo precedite skozi gazo in pijte po kozarec tega napitka vsake 2 ure. Za boljši okus lahko dodate tudi žličko medu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani