Interaktivni dodatki:






Datum: 12. MAJ 19 - RECEPTI

Nevaren recept, ki vas bo začaral

Kombinacija čokolade, chia semen in pistacij je poznana že tisočletja - ljudje so to pili za zdravje, počutje in v trenutkih razvajanja

Sestavine tega napitka so vsestransko koristne, predvsem pa krepijo srce in ožilje. ker je dodana banana, napitek pa vsebuje ogromno hranilnih snovi, ga lahko uporabite tudi kot nadomestek za večerjo. Zmanjšuje namreč apetit, pudingasta struktura pa vam bo dala občutek sitosti.

Še to je treba opozoriti: napitek je tako okusen, da se mu ne boste mogli upreti. Ker vsebuje razmeroma veliko energije, shujšati z njim ne boste mogli, boste pa razvajali svoje brbončice.

Sestavine:

  • 1 banana
  • 3 žlice chia semen
  • 1/2 skodelice oluščenih pistacij
  • 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
  • 1/2 skodelice mleka ali jogurta
Priprava:

V manjši posodi najprej zmešajte mleko in chia semena in jih pustite stati 10 do 15 minut.

V mešalniku nato zmiksajte pistacije, da dobite maslu podobno snov. in pustite stati približno 5 minut. Nato pistacije prelijte z mlekom in chia semeni, dodajte banano in kakav ter vse skupaj še enkrat dobro premešajte, da dobite gosto, kremasto in gladko zmes.

Seveda lahko količino mleka ali jogurta prilagajate, če želite bolj tekoč napitek. Pijte počasi in po požirkih. Idealno za večerno posedanje pred televizorjem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani