Interaktivni dodatki:






Datum: 25. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako se znebiti odvečne soli in zakaj je to pomembno?

Preveč soli v telesu zadržuje vodo, kar lahko povzroči vrsto zapletov in škodljivih vplivov na zdravje.

Odlaganje soli v telesu ni dobra stvar. Razlog za to je lahko tudi presnovna motnja, najpogosteje je kriva slaba prehrana in pa seveda genetska predispozicija. V vseh primerih je potrebno paziti, da ne jeste preveč slane hrane, ker to lahko povzroči bolečine v križu in vratu (to je zelo pogost pojav predvsem pri tistih, ki se premalo gibljejo - manj soli, pa se težava ne bo ponovila), pa tudi bolezni sklepov in krčev v mišicah bo manj, če boste učinkovito opravili s soljo.

S pitjem vode se seveda koncentracija soli v telesu zmanjšuje, vendar boste morali popiti skoraj 2-krat toliko vode, kot je potrebno, da odplaknete majhno količino soli. Veliko bolj učinkovite so spodnje metode, ki aktivirajo čistilne procese v telesu. Tako se boste znebili odvečne soli v samo nekaj urah.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

1. Riž
Običajen riž kuhan na vodi veže nase 2-krat več soli, kot večina drugih živil. Če riž zmešate s suhim sadjem in mlekom, ali jogurtom, bo učinek boljši.

2. Suho sadje namočeno v vodi
Čez noč dajte v vodo slive, rozine, suhe marelice ... Na dan popijte 3 dcl te vode in 300 gramov suhega sadja, pa ne boste imeli težav s kopičenjem soli.

4. Lovor
Lovor lahko uporabimo kot začimbo k jedem (že v majhnih količinah deluje zelo učinkovito), ali pa si pripravite lovorjev čaj, ki ga pijete 2 do 3 skodelici na dan. Seveda brez sladkorja in drugih dodatkov.

5. Ajda in kefir
Na Finskem je zelo priljubljen način čiščenja telesa z ajdo in kefirjem. 2 žlici ajde namreč zjutraj namočite v kefir, popoldan pa to mešanico popijete. Ta metoda je zelo učinkovita tudi pri hujšanju.

6. Citrusi
Če zvečer popijete kozarec sveže stisnjenega soka (dovolj je že 1 dcl), boste dosegli več pozitivnih učinkov. Telo se bo očistilo, citrusi delujejo protivnetno, pa še odvečna sol bo šla v nekaj urah iz telesa.



Kako se znebiti odvečne soli in zakaj je to pomembno?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani