Pri ohrovtovem čipsu je pomembno, da izrežete osrednje steblo, ki med pečenjem otrdi in pokvari strukturo čipsa, poleg tega pa prigrizek tudi pogreni. Najbolje, da liste ohrovta razrežete kar s škarjami. Liste narežite na 2 do 3 centimetre velike lističe in jih pokapajte z olivnim oljem. Rahlo premešajte in poskrbite, da bodo vsi lističi naoljeni.
Nato lističe razgrnite po papirju za peko in jih posujte z malo grobe soli ter vse skupaj dajte v pečico za 8 do 12 minut, ki ste jo prej segreli na 160 stopinj Celzija. Čas pečenja je odvisen od vrste ohrovta, pa zato pecite po svojem okusu. Pazite le, da se vam ohrovt ne zažge.
Ko daste pekač iz pečice, počakajte vsaj 30 minut, da se ohrovtov čips ohladi, potem pa ga lahko postrežete.
Poskusite in navdušeni boste nad okusom.
Recept je pripravljen po LCHF.