Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUN 22 - RECEPTI

LCHF enolončnica iz brokulija, zelene in jetrci ovitimi v slanino

Topla, tekoča hrana, da telesu dodatno energije in občutek ugodja.

Sestavine:

Za dve osebi

- 300 g brokolija
- 30 g gomolja zelene
- pest listov mete
- 2 stroka česna
- olivno olje
- 2 kosa piščančjih jetrc
- 2 rezini slanine
- ščepec origana
- mlada čebula
- vejica peteršilja
- sol in poper
- sezam

Priprava:

Jetrca položimo na rezino slanine, posipamo z origanom, priložimo dve rezini mlade čebule in vejico peteršilja. Zvijemo, povaljamo v sezamu in zatrdimo z zobotrebcem. Zvitke 15 minut pečemo na olivnem olju in jih obračamo, da se iz vseh strani enakomerno zapečejo.

Na olivnem olju zmehčamo na kocke narezano zeleno in česen. Po dveh do treh minutah dodamo cvetove brokolija, prilijemo vročo vodo, da je jed pokrita in kuhamo do mehkega.

Nekaj cvetov brokolija odvzamemo, preostanek skupaj z listi mete zmiksamo. Solimo in popramo.

Jed serviramo na krožnik, dodamo cvetove brokolija, popečene zvitke z jetrci in slanino. Po vrhu dodamo še nekaj rezin mlade čebule in listov mete.

Jed je pripravljena po LCHF in brez glutena.

Pa dober tek.



LCHF enolončnica iz brokulija, zelene in jetrci ovitimi v slanino


LCHF enolončnica iz brokulija, zelene in jetrci ovitimi v slanino


LCHF enolončnica iz brokulija, zelene in jetrci ovitimi v slanino
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani