Interaktivni dodatki:






Datum: 18. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako shranjevati sadje?

Če mislite, da lahko sadje kar tako porinete v hladilnik, se motite - Poleg vonja in obstojnosti je pomemben tudi okus in da, lahko ga obdržite praktično nespremenjenega

Banane
Banane v hladilniku počrnijo. Banane v šopu hitreje dozorijo, zato preden jih odložite v košaro, jih ločite med sabo. Na pultu banane zorijo 2 do 3 dni, v hladilniku pa počrnijo v 5 do 7 dneh, vendar se jim med tem okus ne spremeni.

Breskve
Za vso sadje s koščicami velja, da jih lahko imate na mizi 2 do 3 dni, potem pa še 3 do 5 dni v hladilniku. V hladilnik dajte samo popolnoma zrelo sadje s koščicami.

Citrusi
Citruse morate imeti v zračnih prostorih. V sadi košari vzdržijo teden dni, v hladilniku pa 2 do 3 tedne.

Češnje
V hladilnik jih postavite v vakuumski posodi. Ne umivajte jih, ker dodatna vlaga lahko povzroči plesen. V hladilniku vzdržijo 4 do 7 dni.

Fige
Fige dajte v papirnato vrečko, v hladilniku pa ostanejo 3 do 4 dni.

Grozdje
Če grozdje operete preden ga daste v hladilnik, se bodo jagode na mestih, kjer je ostala voda, zmehčale. Poleg tega bodite prepričani, da grozdje, ki ga daste v hladilnik, nima sledov plesni.


Jabolka
Jabolka so na pultu lahko do največ dveh tednov. Če jih daste v kartonasto škatlo in shranite na hladno, vzdržijo več mesecev, v hladilniku pa 7 do 10 dni.

Jagode
Jagode dajte v hladilnik samo v papirnatih vrečkah. Vlaga jim ne ustreza.

Mango
Če še ni popolnoma zrel, ga lahko imate v košari 2 do 5 dni, potem pa še 5 do 7 dni v hladilniku.

Marelice
če imate še nezrele marelice, jih imejte v košari dan, do največ treh. Potem jih lahko daste v hladilnik, kjer bodo sveže še 4 do 5 dni.

Melone
Če jih imate na suhem, hladnem in temnem prostoru, lahko zorijo tudi do 2 tedna. Če pa imate melono narezano na pol, ali krhlje, pa bo v hladilniku 2 do 3 dni.

Slive
Slive so lahko v hladilniku največ 5 dni. Če pa slive še niso povsem zrele, pa lahko zorijo tudi pri sobni temperatur največ teden dni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
hladilnik
 
sadje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani