| 
NASVET DNEVA: Začinjena hrana draži želodec, pretiravanje pa lahko povzroči razjede v črevesju in želodcu.

Interaktivni dodatki:






Datum: 30. OKT 24 - RECEPTI

Juha iz pečene buče

Jesen nam ponuja pestro izbiro buč, vseh barv velikosti in oblik. Iz njih lahko pripravimo številne okusne in zanimive jedi.

Sestavine: (za dve osebi)
- ena hokaido buča
- par žlic olivnega olja
- pol pločevinke kokosovega mleka
- ena srednje velika čebula
- ščepec kurkume
- ščepec kumine
- ščepec kajenskega popra
- ščepec muškatnega oreščka
- sol

Priprava:
Hokaido buče so precej trde in jih je težko lupiti. Poskusite postopek, kjer bučo spečete v pečici in ji nato odstranite tanek olupek. Na ta način res maksimalno izkoristite vsebino buče, saj ni odpadkov od rezanja in lupljenja. S pečenjem pa dobi buča posebno aromo.

Torej, bučo prerežite na pol, odstranite semena in postavite v pekač s prerezano stranjo navzgor. Pecite 40 minut na 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena in jo vzamete iz pečice, tekočino, ki se je nabrala v vdolbini, prihranite in kasneje dodajte v juho. Bučo obrnite in odstranite olupke.

Na olju spražite čebulo, dodajte bučo, začimbe in vodo, da je vsebina pokrita. Pokuhajte 5 minut in prilijte še kokosovo mleko. Premešajte in kuhajte, da zavre. Odstavite iz ognja in zmiksajte s paličnim mešalnikom.

Jed nima glutena in ima zelo malo ogljikovih hidratov. Torej je primerna za prehranjevanje LCHF.



Juha iz pečene buče
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Hokaido buča recept
 
Pečena buča s kokosovim mlekom
 
Jesenske buče jed
 
Bučna juha brez glutena
 
LCHF bučna juha
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani