Interaktivni dodatki:






Datum: 9. APR 23 - ZANIMIVOSTI

Začnite zamrzovati limone

Nutricisti se strinjajo, da nič od limone ne bi smeli vreči vstran - od soka, mesa, limone in celo koščic.

Limonoidi so fitokemikalije, ki jih največ najdemo v citrusih in tudi v drugih rastlinah. Več raziskav pa potrjuje, da te snovi zavirajo razvoj rakastih celic, še posebej raka na dojkah. Ob tem ne smemo pozabiti, da je v lupinah limon 5- do 10-krat več vitaminov, kot v soku (preberite prispevek Največja moč je v limonini lupini).

Poleg antikancerogenega delovanja limona pomaga pri odstranjevanju strupov iz telesa, preprečuje infekcije, odstranjuje glivice, deluje tudi kot antidepresiv, limonin sok je odlično zdravilo proti stresu in nervozi ...

Zamrznjena limona

Zamrznjena limona ne izgubi hranljivih snovi, pridobi pa na okusu. Predvsem limonina lupina močno spremeni okus. Ko boste enkrat poskusili, se boste zaljubili na prvi okus.

Metoda je namreč preprosta.

Uporabite bio-limono, dobro jo umijte in jo očistite pesticidov, potem pa dajte v zamrzovalnik. Celo. V zamrzovalniku mora biti vsaj nekaj ur, ne moti pa, če je več dni.

Zamrznjeno limono uporabite tako, da jo naribano dodate k solati, sladoledu, juham, žitaricam, rezancem, tudi k pijači ... Okus vas bo presenetil.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani