Interaktivni dodatki:


Sladkorju se ognite vsaj med očiščevalno dieto, pa tudi sicer.
Sladkorju se ognite vsaj med očiščevalno dieto, pa tudi sicer.



Datum: 23. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako lahko čez vikend očistite telo vseh strupov

Vikend je najprimernejši čas za čiščenje organizma, ker se lahko čez dan v celoti posvetite hrani, pa tudi telesna aktivnost je zelo pomembna

Se zjutraj zbujate utrujeni? Imate podočnjake? Suho kožo? Ste čez dan pogosto zaspani? Imate krče v nogah? Ste brez energije in vam celo najboljša ličila ne pomagajo skriti slabega razpoloženja? Če se vam to dogaja dlje časa, potem je nujno, da razmislite o čistilni akciji znotraj telesa.

Pri odstranjevanju strupov iz telesa sodeluje 5 organov: ledvice, jetra, črevesje, pljuča in limfni sistem. Če samo eden od teh ne opravlja svoje naloge, imate lahko resen problem. Strupi, ki se zadržujejo v vašem telesu, povzročajo vse zgoraj naštete nadloge in še veliko težje bolezni. Prav zato nutricisti priporočajo, da je dobro vsaj 2- do 3-krat na leto narediti čistilni vikend.

Poleg spodnjih predlogov, kako preživeti soboto in nedeljo, je priporočljivo piti veliko vode in čaja iz regrata, breze ali kopriv. Izločanje tekočine in zmerna telesna aktivnost (vsaj ena ura sprehoda na dan) sta ključna dejavnika za uspeh očiščevalne diete.

SOBOTA

  • Takoj, ko se zbudite, popijte kozarec mlačne vode.
  • Zajtrk: približno pol ure po tem, ko ste vstali, si privoščite skodelico ovsenih žit z žlico lanu. Dodajte 2 dcl mleka ali jogurta, pojejte pa še pol skodelice sadja (idealne bi bile borovnice). Po zajtrku spet popijte kozarec vode ali čaja.
  • Kosilo: pripravite si 250 gramov osliča na žaru, poleg pa pojejte blitvo s krompirjem v olivnem olju in 2 skodelici solate (zelena solata, rukola, paradižnik) začinjeno z olivnim oljem in limoninim sokom. Pojeste lahko še rezino melone in majhno banano, na koncu pa ne pozabite na kozarec vode ali čaja.
  • Malica: eno jabolko, 2 dcl jogurta, 1/4 skodelice bučnih semen in kozarec vode ali čaja.
  • Večerja: 150 gramov tune ali tune zavite v folijo in pečene na žaru. Poleg pojejte še dve skodelici solate z olivnim oljem in limoninim sokom. Pojejte še 1/2 skodelice na pari kuhane zelenjave (brokoli ali špinača), majhno rezino kruha in seveda kozarec vode ali čaja.
NEDELJA
  • Ko se zbudite, popijte kozarec vode.
  • Zajtrk:skodelica ovsenih žit z žlico lanu, 2 dcl mleka ali jogurta ter kozarec vode ali čaja.
  • Malica: grenivka.
  • Kosilo: zelenjavna juha (korenje, fižol, česen, poper, zelena, krompir), 200 gramov na žaru pečenih piščančjih prsi, 150 gramov kislih kumaric in kozarec vode ali čaja.
  • Večerja: solata (nariban korenček in repa z dodatkom limoninega soka), majhna rezina kruha in čaj.
Pomembno pri tej dieti je, da čim več pijete tudi med obroki, in da ne preskakujete obrokov. Če boste med obroki kljub vsemu lačni, popijte skodelico čaja z dodatkom limone. Prav tako ni dobro piti hladnih pijač, pa tudi spat pojdite vsaj eno uro prej, kot običajno.

Po že samo enem vikendu boste občutili razliko v razpoloženju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ledvice
 
jetra
 
črevesje
 
pljuča
 
limfni sistem
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani