Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Zagotovite si jesen brez bolezni
Rubrika:

Zdravje, lepota

Zagotovite si jesen brez bolezni

Vas zanima, kaj morate storiti, da to jesen ne boste zboleli? Recept je preprost ...


Čeprav so barve narave jeseni najbolj izrazite, drevesa in polja polno obrodijo, povsod najdemo darove narave, pa je jesen tudi čas prehladov in gripe. Spet se bomo morali prilagoditi hladnemu in turobnemu vremenu z malo sonca.

A naj letošnja jesen za vas nikar ne bo depresivna. Privoščite si preprost recept, ki bo odgnal še tako trdovratne viruse.



Sestavine:
  • 1 žlica domačega jabolčnega kisa
  • 1/2 žlice ingverja v prahu (lahko tudi naribanega)
  • 1/2 majhne žličke kurkume
  • 1/2 majhne žličke kajenskega popra
Priprava:

Priprava odganjalca prehladov je preprosta. Vsako jutro si zmešajte gornje sestavine in jih pojejte. Če vam je okus neprijeten, naredite po tem še požirek ali dva mlačne vode, zelo pomembno pa je, da s tem vztrajate vse dni.

To so namreč sestavine, ki delujejo protivnetno, protibakterijsko, uravnavajo prebavo, izboljšajo prekrvavitev, urejajo kislino v želodcu, delujejo čistilno ... Idealno bi bilo, če bi zjutraj na tešče pojedli to mešanico, počakali, da greste na veliko potrebo in šele potem šli k zajtrku, a vam ni treba tako dolgo čakati.

Med tem pripravkov in zajtrkom (ali kavo) pa naj minimalno mine 10 minut.
Erika Volk


ingver
jabolčni kis
kajenski poper
kurkuma






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Zdravje, lepota
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Dobro je vedeti
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Kako jesti kruh in se ne zrediti
Dobro je vedeti
Kako jesti kruh in se ne zrediti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Intuitivno prehranjevanje - kaj se lahko naučimo od Taylor Swift
Zdravje, lepota
Intuitivno prehranjevanje - kaj se lahko naučimo od Taylor Swift
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
7 trikov za zdravo hujšanje
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zakaj se zbujate z željo po sladkem?
Dobro je vedeti
Zakaj se zbujate z željo po sladkem?
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
10 živil, ki nas vsak dan počasi uničujejo, a jih kljub vsemu jemo
Dobro je vedeti
10 živil, ki nas vsak dan počasi uničujejo, a jih kljub vsemu jemo
Koliko medu lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Koliko medu lahko pojemo na dan?
Kako pripraviti zelenjavo in meso za v hladilnik
Dobro je vedeti
Kako pripraviti zelenjavo in meso za v hladilnik
7 nevarnosti pretiravanja z mandlji
Zdravje, lepota
7 nevarnosti pretiravanja z mandlji




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor