Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Alkohol povzroča zakisanost. Veliko slaščic, tudi sladoledi, povzročajo zakisanost. Pikniki so itak polni kisle hrane. Gazirane pijače so strup ... Poleti je povsod okoli nas veliko vitaminov in mineralov, zato je to priložnost, da si očistite telo, ga napolnite z novo, zdravo energijo, okrepite metabolizem, imunski sistem, pozdravite drobne težavice, ki so se začele pojavljati čez zimo ... Jejte previdno in zdravo.
Spodnjih 10 živil ne samo, da vam bo pomagalo razkisati telo, pač pa lahko s temi živili uredite pritisk, pomirite artritis, uničite rakave celice, izboljšate splošno počutje, vitalnost ...
1. AvokadoAvokado ima pH 8.0 in poleg tega, da alkalizira telo, pomaga tudi pri nevtralizaciji drugih kislin, ki nastajajo v želodcu. Lahko ga jeste samostojno (začinite ga s soljo in poprom), ali pa kot dodatek k solatam.
2. Zrele bananeNezrele banane povzročajo zaprtost, kislost in preprečujejo absorpcijo hranil. Banana mora biti čim bolj zrela, ker je samo tako zdrava. Zato se ne izogibajte banan s temnimi lisami na lupini. Lise so namreč signal, da je banana primerna za pojest. Samo zrela banana deluje alkalno.
3. MandeljniSemena so običajno kisla, a v primeru mandljev in mandljevega mleka je učinek v telesu ravno nasproten. Poleg tega so mandlji izjemen vir zdravja in vitalnosti. Mandlji pomagajo znižati nivo slabega holesterola, izboljšujejo delovanje možganov, prebave in pomagajo pri vzpostavitvi alkalnosti.
4. ŠpargljiZnani so kot eni najmočnejših alkalnih živil, imajo pa tudi veliko zdravih vlaknin. Šparglji so bogati še z antioksidanti, minerali in vitamini. Njihov pH je 8,5.
5. LubenicaLubenica ponuja pH 9,0 in so zapakirani z vitamini odličen vir mineralov in elektrolitov. Veliko vlaknin in vode že samo po sebi pomeni, da bi to morala biti stalnica naših jedilnikov.
Da ne pozabimo: najbolj priljubljeno družinsko darilo na Japonskem je lubenica. Je zdrava, vsi jo imajo radi, poleg tega pa izjemen čistilec toksinov..
6. Kajenski poperKajenski poper je prav tako zapakiran skupaj s koristnimi vitamini in mnogimi minerali. Deluje proti bakterijsko, pospešuje prekrvavitev, niža krvni pritisk, čisti telo, razkisa ... Ker kajenskega poprav ne moremo pojesti po žlicah, ga v izdatni meri poskušajte uporabljati pri čim več jedeh.
7. PapajaSamo zrela papaja vam bo uredila prebavo, pomirila vnetja in uredila druge prebavne težave. Izredno zanimiva je kombinacija papaje z mesom, ki nevtralizira vse škodljive učinke pesa.
8. LimoneČeprav so po okusu kisle, pa v želodcu delujejo izredno alkalno. Limone so še posebej učinkovite, če delujejo v parih, v kombinaciji z gornjimi živili: poskusite danes zmešati limono in kajenski poper. to je kombinacija, ki pomaga tudi pri hujšanju.
9. BrokoliMnogi mu pravijo tudi zelenjava proti raku. Vsebuje veliko zdravih vlaknin, zdravi vnetja, krepi imunski sistem, pospešuje delovanje notranjih organov. V želodcu deluje izrazito alkalno.
10. ČesenČesen pomaga nevtralizirati kislost živil, kot so meso, ribe, sir in jajca. Česen in zelenjava je kombinacija z veliko vlakninami, hranili in z visoko stopnjo alkalnosti.