Sestavine:
- dve bučki
- dve sveži papriki
- dve do tri manjše čebule
- dva do tri paradižnike
- tri stroke česna
- pet žlic olivnega olja
- kurkumo
- kajenski poper
- morsko sol
- nekaj koščkov masla
Za omleto:
- dve jajci
- ščepec morske soli
- žlico parmezana in še pol žlice za posipanje
- žlička masla za pečenje
Priprava:
Bučke olupimo in narežemo na kolobarje, te pa še prepolovimo. Na približno enako velike kose narežemo še papriko in čebulo. Paradižnik narežemo na krhlje, če nas moti lupina, jo odstranimo. Sestavine damo v pekač, potrsemo s strtim česnom, korkumo, kajenskim poprom in soljo. Pokapamo z olivnim oljem in vse skupaj premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču. Po vrhu razporedimo nekaj koščkov masla.
Damo v pečico ogreto na 200 stopinj. Pečemo okoli 40 minut, oziroma dokler se zelenjava hrustljavo ne zapeče.
Jajca dobro stepemo, dodamo žlico parmezana in zlijemo v vročo z maslom namaščeno ponev. Spečemo omleto, in jo preložimo na krožnik. Na polovico omlete naložimo pečeno zelenjavo in jo prepognemo. Potresemo s parmezanom in kolobarčki mlade čebule.
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.